Konferencija „Radne prakse kao most između sveta obrazovanja i sveta rada“

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na konferenciju „Radne prakse kao most između sveta obrazovanja i sveta rada“ na kojoj će biti predstavljeni rezultati i efekti projekta „PRAKSAM – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“ koji je finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a koji je realizovan u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije. U programu prakse je učestvovalo ukupno 18 privrednih društava iz 7 opština i gradova u Srbiji, koja su angažovala 30 praktikanata. Prema rezultatima evaluacije programa, svi praktikanti smatraju da su tokom prakse stekli stručne veštine i znanja važna za profesionalni i lični razvoj.

Konferencija će biti održana 23. februara 2016. godine, sa početkom u 10 časova, u sali Beograd Palata Srbije, Bulevar Mihajla Pupina 2, Beograd.

U uvodnom delu konferencije prisutnima će se obratiti visoki predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Privredne komore Srbije. Svoja iskustva o učešću u programu prakse predstaviće nekoliko poslodavaca i praktikanata, dok će se u okviru panel diskusije govoriti o konceptu kvalitetnih stručnih praksi, o usvajanju standarda kvaliteta i unapređenju pravnog okvira za njihovu realizaciju.

Značaj organizovanja i realizovanja kvalitetnih stručnih praksi u kontekstu unapređivanja zapošljivosti mladih je neosporan. Stručne prakse predstavljaju sve bitniji instrument u kadrovskim politikama i dugoročnim planiranjima privrednih društava. Ipak, pogrešno osmišljene i sprovedene mere podrške za unapređenje programa praksi mogu da dovedu do povećanja broja mladih koji u dugom vremenskom periodu rade loše plaćene poslove u sivoj zoni. Upravo o ovim pitanjima i izazovima, ali i primerima dobre prakse će se diskutovati na konferenciji. Učesnici će biti predstavnici državnih institucija i lokalnih samouprava, predstavnici kancelarija za mlade, poslovnog sektora, univerzitetskih centara za vođenje karijere, omladinskih udruženja, studentskih organizacija, praktikanti, relevantni eksperti, mediji i šira zainteresovana javnost.

Najljubaznije Vas molimo da svoje učešće na konferenciji potvrdite do subote 20. februara popunjavanjem onlajn formulara OVDE. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Bojani Jevtović putem mejl adrese bojana.jevtovic@bos.rs ili kontakt telefona: 011 3061 341.

Konferenciju organizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) uz finansijsku podršku Ministarstava omladine i sporta i partnersku podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Privredne komore Srbije

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: