Karijera u farmaciji

Karijera u farmaciji održaće se 21. i 22. maja 2015. godine na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu. Na događaju će učestvovati preko 400 studenata, predstavnika farmaceutskih kompanija, zdravstvenih ustanova i udruženja, stručne javnosti, profesora.

Karijera u farmaciji predstavlja edukativno-sajamski centralni godišnji događaj u oblasti karijernog razvoja studenata na Farmaceutskom fakultetu. Cilj projekta je da u saradnji sa farmaceutskim institucijama i kompanijama koje su spremne da ulažu u budućnost, pružimo šansu mladim i ambicioznim ljudima da se upoznaju sa potrebama budućih poslodavaca i da u skladu sa svojim afinitetima i stečenim znanjima prepoznaju kompaniju/ustanovu sa kojom bi započeli svoju uspešnu poslovnu karijeru.Takođe, cilj projekta je da studentima približi nove tendencije i aktuelnosti iz sveta farmacije I da kroz edukativan segment (prezentacija i specijalizovanih edukativnih radionica kompanija) omogući da steknu nova znanja i veštine.

Prvog dana događaja 21. maja u holu fakulteta studentima će na raspolaganju biti CV klinika i karijerni info desk.Studenti, budući magistri farmacije, će imati priliku da se bliže upoznaju sa koracima koje prolaze na putu do prvog zaposlenja kao i sa načinom selekcije kandidata kroz simulaciju intervjua za posao.

Drugog dana događaja 22. maja,na svečanom otvaranju sa početkom u 14 časova prisutnima će se obratiti dekan Farmaceutskog fakulteta prof. dr Zorica Vujić, prof. dr Ljiljana Tasić, predstavnici kompanija partnera projekta: Roche, Hemofarm, Abela Pharm, Farmanea i Benu apoteke, ispred kompanije Hemofarm generalni direktor g. Ronald Seeliger,predsednik Organizacionog odbora projekta „Karijera u farmaciji“ mr ph Nikola Milenković. Nakon otvoranja sledi bogat program iz koga izdvajamo Karijerni forum na kome će studenti moći da čuju priče iz prakse od eminentnih gostiju iz različitih oblasti farmaceutske struke u kojima rade farmaceuti. Na štandovima u izložbenom prostoru hola Farmaceutskog fakulteta učešće će uzeti kompanije i institucije iz oblasti farmacije koje će predstaviti svoju ponudu studentima i mladim diplomcima Farmaceutskog fakulteta.Na sajmu će učestvovati: Hemofarm, Roche, Benu apoteke, Abela Pharm, Srpsko apotekarsko društvo, PharmaSwiss, Lilly apoteke, i Društvo medicinskih biohemičara Srbije.

Reč koordinatora projekta:

„Odlična prilika da studenti i mladi diplomci preduzmu prvi korak ka željenoj karijeri. Razviju svoje veštine kroz pet specijalizovanih radionica kompanija partnera, upoznaju se sa poslodavcima na sajamskom delu i čuju priče iz prakse na Karijernom forumu. Iskoristi mogućnost da kreiraš svoju budućnost.“ – mr ph Nikola Milenković

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: