Generalna skupština ESTIEM-a održava se od 7. do 13. novembra

ESTIEM Lokalna grupa Novi Sad, sa Fakulteta tehničkih nauka, po prvi put će u Novom Sadu organizovati Generalnu skupštinu ESTIEM-a.

Sama skupština će biti održana od 7. do 13. novembra 2016. godine u Studiju M na Radio televiziji Vojvodine, dok će se ostale aktivnosti dešavati na Fakultetu tehničkih nauka.

Konferencija će se sastojati iz dva dela:

„Generalna skupština na kojoj će se prikazivati dosadašnji rad svih projekata, komiteta, inicijativa i rad upravnog odbora što u suštini čini celu organizaciju. Raspravljaće se o bitnim pitanjima vezanim za funkcionisanje i budući rad na novim projektima koji su vezani za organizaciju“, saopštili su iz ESTIEM-a.

Tokom održavanja generalne skupštine predstavnici kompanija, partneri kao i upravni odbor i lideri imaće redovne prezentacije na kojima će prikazati svoj dosadašnji rad.

Članove konferencije čine: upravni odbor, lideri, delegati, studenti drugih studentskih organizacija koji su u saradnji sa ESTIEM-om, vođe treninga, alumniji i partneri organizacije. Pored toga, proteklih 25 godina se na svakoj jesenjoj generalnoj skupštini birao glavni centralni upravni odbor koji predvodi celu organizaciju.

„Tokom konferencije se održava ESTIEM sajam sa ciljem da se delegati i studenti informišu o različitim radnim grupama i treninzima kojima mogu pristupiti za vreme konferencije. Svi projekti, komiteti i inicijative sa svojim posterima, stikerima i drugim promotivnim materijalom promovišu se i stoje na raspolaganju svima koji žele da saznaju nešto više“, piše u saopštenju.

Da  bi učesnici unapredili ESTIEM mrežu, kao i lične veštine i znanja biće organizovane radne grupe i trenizi, koje će oni sami birati i tako će uticati na razvoj ESTIEM-a. Takođe, treninzi služe i za sticanje znanja i iskustva u svojim studijskim programima.

„Kako je ESTIEM Konferencija veliki događaj, koji se do sada u Republici Srbiji samo jednom organizovao u Beogradu 2012. godine, na kojem će prisustvovati 300 studenata i budućih lidera Evrope iz 31 zemlje, postoji veliki potencijal da se ovakav događaj u što boljem svetlu isprati.Na taj način će se promovisati Srbija i njen narod, Vojvodina sa svim svojim lepotama, Novi Sad sa svojim Novosađanima, Fakultet tehničkih nauka sa svojim studentima, Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment“, saopštili su organizatori i dodali da potencijalni partneri mogu biti sve radio i televizijske stanice koje će medijski propratiti sam događaj, kao i firme i kompanije koje će svojim sponzorstvom da učine događaj još boljim.

Nekoliko dana pre Generalne skupštine ESTIEM-a, 4.novembra na Fakultetu tehničkih nauka će se održati Sajam zapošljavanja.

Kompanije će tada imati priliku da se predstave na štandu u holu fakulteta i ponude zaposlenje studentima FTN-a.

„Ovakav način predstavljanja kompanija na jednom od najvećih fakulteta u Srbiji predstavlja izvanrednu priliku za sva preduzeća koji žele da se upoznaju sa studentima, ponude stručnu praksu, zaposlenje i učestvuju u procesu oblikovanja studenata u profesionalce“, navodi se u saopštenju.

Izvor: novaekonomija.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: