Dan geografskih informacionih sistema – GIS dan Srbija 2016

Proslava GIS Dana Srbija ove godine će biti organizovana na Univerzitetu u Beogradu – Geografskom fakultetu. Ovaj događaj koji se svake godine obeleževa širom sveta, okuplja sve zaljubljenike u GIS, a posebno sve one uključene u razvoj i širenje obrazovanja iz oblasti geografskih informacionih sistema i njihove primene.

Do sada je u Srbiji ova proslava organizovana na Univerzitetu u Beogradu (Građevinski fakultet, Rudarsko-geološki fakultet i Geografski fakultet) i na Univerzitetu u Nišu (Elektronski fakultet). Posle petnaest godina od održavanja prve proslave u Srbiji Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu biće ponovo domaćin ove manifestacije.

Predviđeno je da ovogodišnja proslava GIS Dana Srbija bude posvećena GIS nastavi u visokoškolskim ustanovama u Srbiji, a kako bi se svim zainteresovanim studentima što više približila ova tematika organizovaće se više radionica na temu primene geoinformacionih tehnologija za prikupljanje, analizu, razmenu i prikaz geoprostornih podataka.

Pozivaju se studenti osnovnih, master i doktorskih studija da prezentuju rezultate svojih istraživanja iz oblasti GIS-a u vidu radova i postera. Odabrani radovi biće publikovani u tematskom broju studentskog časopisa Geografskog fakulteta „Prostor“, a najbolji posteri će biti nagrađeni.

Rok za slanje radova je 01.11.2016., a postera 05.11.2016. Uputstvo za pisanje radova i templejte možete preuzeti ovde. Radove i postere slati na e-mail: gisdan2016@gmail.com.

Pozivamo Vas da se pridružite proslavi GIS Dan Srbija 2016. koja će se održati 16. novembra 2016. godine sa početkom u 10 časova u Velikom amfiteatru Geografskog fakulteta u Zemunu – Vojvođanska 1. Prijava učešća na e-mail: gisdan2016@gmail.com.

PROGRAM SKUPA

366712gisdayposternajava

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: