250 mladih iz celog sveta rešavalo probleme EU u Beogradu

U Narodnoj skupštini Republike Srbije, uz podršku Kancelarije za mlade Grada Beograda od 26. do 30. oktobra 2016. godine organizovano je šesto izdanje projekta: Beogradski model Evropske unije – BEUM 2016. Udruženje BEUM kao organizator projekta okupilo je preko 250 mladih iz cele Evrope, kao i iz Kanade, Tunisa i Malezije koji su simulirali zasedanje institucija EU, po pravilima i procedurama koje sprovode Evropski savet, Savet EU, Evropski parlament i Evropski sud pravde.

Gostima iz inostranstva prezentovano je kulturno i istorijsko nasleđe Grada Beograda, kao i prilike za pokretanje startup kompanija.

Udruženje BEUM koje je osnovano 2011. godine u Beogradu stvorilo je mrežu od više od 1.000 članova u preko 50 zemalja sveta i kroz svoje projekte promoviše Beograd i Srbiju, kao i potencijal mladih i znanje koje oni nude globalnom tržištu.

„Imali smo čast da još jednom, po šesti put za redom, ponovimo paradoks tako što smo u Srbiji, zemlji koja nije članica Evropske unije, organizovali najveću simulaciju zasedanja EU institucija na celom svetu. Studenti iz zemalja članica EU, kao i njihove kolege iz Kanade, Malezije, Azerbejdžana i Tunisa su došli u naš grad da uče o tome kako EU funkcioniše.“ izjavila je PR projekta Nina Petrović, ispred Udruženja BEUM.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: