Milioner, ali ne onaj iz blata

Sa svih strana nas bombarduju idejama i instant receptima kako postati milioner, ali šta se zapravo krije iza tog pojma „milioner“?

Da li je to neko ko ima sve na svetu što se novcem može kupiti, da li je to najsrećniji ili najnesrećniji čovek na svetu, najveći „srećković“ ili nadprosečno inteligentna osoba, da li je to neko ko ima možda neku dobru „kombinaciju“, bogate roditelje ili je, pak, prevarant? Ali šta god da jesu ili nisu, nešto što je zajedničko za svakog „milionera“ jesu njihova uverenja, način na koji razmišljaju i njihova vizija sveta.

Oni će vam reći, prvi korak ka vašem uspinjanju ka vrhu jeste da počnete da razmišljate kao milioner. Šta to znači? To znači da radite na svom uverenju. Ako verujete da je moguće i ostvarljivo da postanete milioner, u pravu ste. Isto je tako i ako suprotno razmišljate, da nije ostvarljivo da baš vi postanete milioner. Milioneri poseduju jedan poseban mentalni sklop i uverenja. Kako oni razmišljaju?

9828839_origSvaki uspeh, zahteva i određeni rizik. Niko nije u potpunosti imun na strah, pogotovo ako započinjete novi posao sa malo ili nimalo iskustva. Ali ako ne pokušate, nećete znati da li ste mogli da uspete. Ne kaže se bez razloga „hrabre sreća prati“. Oni su probali, za početak. Milioneri veruju u to da je novac dobar i da zaslužuju da ga imaju. Često se za milionere kaže da su to „loši“ ljudi, sebični, pohlepni. Ako i mi tako razmišljamo i pravimo kalupe, onda nesvesno ne dopuštamo sebi da i mi budemo ti isti ljudi. Milioneri veruju, kao što smo rekli, da je novac dobar i da sticanjem velike količine novca ne znači da su oni loši ljudi. Veruju, ali stvarno veruju da ga zaslužuju. Takođe veruju u sebe i svoje sposobnosti da se obogate. To ne znači po automatuzmu da su pametniji ili obrazovaniji od svih ostalih. Ni oni ne znaju uvek kako, ali su uvereni da će naći način da ostvare svoje želje. Mahom su to jako radoznali ljudi. U konstantnoj su potrazi za rešenjima i odgovorima i za sticanjem novih znanja i veština. Ne stide se da pitaju o svemu što ih interesuje, čak ni decu za njihova mišljenja  i interesovanja. Jaki su mentalno. Ne posustaju kad naiđu na prepreke, već se hvataju u koštac s njima. Ne osećaju se kao žrtve. Ne upoređuju se sa drugima. Veruju da su dostojni, samim tim traže više, ne zadovoljavaju se samo onim što je ponuđeno.

photoKako je to jednostavno objasnio Džek Kenfild, pisac i motivacioni govornik, koji takođe pripada klubu milionera: „Ako želite da budete bogati spolja, najpre morate postati bogati iznutra – kako gore, tako i dole; kako iznutra, tako i spolja. Najpre morate postati bogati u svojim mislima, a tada postajete bogati u svom spoljašnjem svetu. Morate imati stav bogatstva. Morate imati misao ispunjenu bogatstvom i obiljem o tome ko ste i šta vam je moguće, a kad u tome uspete, bogatstvo će početi da se očitava i u spoljašnjem svetu“.

Počnite danas. Prestanite da žalite za onim što nemate, budite zahvalni za ono što imate, i tražite ono što želite. Ništa nije nemoguće.

Foto 1: link

Foto 2: Google+

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: