10 kreativnih CV-ja koje je apsolutno nemoguće ignorisati

Dobra biografija sasvim sigurno je prvi korak ka dobijanju zaposlenja. Pre svega to je mogućnost da se istaknete u masi i velikoj konkurenciji, ali može biti i odraz kreativnosti osobe koja predstavlja svoju biografiju.

Naravno ukoliko nemate mnogo vremena ili niste veoma kreativni postoji veliki broj templejta koje možete iskoristiti, ali znatno je bolje da se malo potrudite i da smislite nešto originalno. Budite sigurni da originalan i jedinstven CV može biti vaša karta za ulazak u željenu kompaniju!

Ukoliko želite da nas poslušate i pokušate da napravite svoj jedinstveni rezime, pripremili smo za vas nekoliko primera zaista kreativnih rezimea koji bi teško prošli neprimećeno.
Izdvojili smo sledeća kreativna rešenja:

1. Izgled tradicionalnih novina 

1

Image via João Andrade

2

Image via João Andrade

Dizajner João Andrade predstavio je svoje veštine kroz ovaj jedinstveni CV inspirisan izgledom novina i istaknutom tipografijom.

2. CV vredan Džejmsa Bonda – TOP SECRET 

3

Image via Vidar Olufsen

4

Image via Vidar Olufsen

Sasvim nesvakidašnji CV norveškog grafičkog dizajnera Vidara Olufsena. Ovaj dizajner je dobio ideju da napravi ovakav CV kada ga je jedna firma odbila pod izgovorom da će ga „fajlirati“ za kasnije (file him). Ovo je bio odličan odgovor na takav komentar.   

3. CV poput infografika 

5

Image via Ana Lourenço

001

Image via Ana Lourenço

Ukoliko će vaš CV da sadrži puno informacija, infografik je moguć način da predstavite svoje veštine. Ana Lourenço, grafička dizajnerka iz Austrije, iskoristila je formu infografika da predstavi svoje radno iskustvo.

4. Kreativni grafikoni

7

Image via Alysa Choudri

Još jedan originalan CV predstavila je Alysa Choudri. Sve što je potrebno da bi CV izgledao drugačije je malo boje.

5. Jednostavan i minimalistički dizajn 

8

Image via Fernando Báez

Ukoliko ste pobornik minimalističkog dizajna i svedene elegancije, ovaj CV će biti odlična inspiracija za vas. Manje je više je vaša parola! Jednostavan, minimalistički dizajn, jednostavne grafike i odsustvo boje su glavne odlike ovog dizajna.

6. Ilustracije i ikonice

9

Image via Anton Yermolov

10

Image via Anton Yermolov

Još jedan primer dizajniranog rezimea gde je autor iskoristio svoje veštine da umesto reči ilustracijom pokaže svoju veštinu.

7. Eksperimentalni dizajn 

11

Image via Claire Bruining

12

Image via Claire Bruining

Zamislite da vam neko pošalje ovakav CV, sigurno biste se prvo pozabavili ovom osobom jer biste jednostavno želeli da upoznate čoveka koji stoji iza ovog dela. Za razliku od konvencionalnih biografija koje se štampaju na A4 formatu, ovaj rezime se razvija u mapu.

8. Rezime inspirisan igricama

13

Image via 私はアバターです

Autor ovog rezimea predstavio je sebe i svoje veštine kroz originalan sadržaj inspirisan svojom omiljenom razonodom – igranjem igrica. Predstavio je avatara koji oslikava njegov lični profil i kreativnost.

9. Kreativna pozadina 

14

Image via This Paper Fox

15

Image via This Paper Fox

Ponekad je dovoljno samo da dodate neki detalj svojoj biografiji kako bi se ona istakla. Ukoliko niste dobri u dizajnu i ne znate da pravite ilustracije i grafikone, dovoljno je da samo osvežite svoj rezime i dodate mu pozadinu. Evo jednog odličnog predloga. Sadržaj rezimea se dodatno ističe na ovaj način.

10. Ručni rad 

16

Image via Na Kim

Ukoliko obožavate zanimljive fontove, naročito one pisane rukom, ovo je odličan način da izrazite svoju kreativnost. Možete koristiti neki već postojeći font ili još bolje pokažite šta vi znate.

Nadamo se da ste dobili inspiraciju. Vreme je da pokažete šta ste vi smislili. Više detalja na temu kako da popunite CV pročitajte klikom na KAKO DA NAPIŠEM DOBAR CV

Izvor: designtaxi.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: