Portal Studentski život u potrazi je za saradnicima

U potrazi smo za novim mladim nadama web novinarstva. Dajemo ti mogućnost da pišeš o aktuelnim studentskim temama i fotografišeš najznačajnije događaje.

Interesuju te studentske teme, veruješ da je važno proširiti glas o životu i radu mladih ljudi, pratiš i posećuješ sva aktuelna studentska dešavanja, a pri tome voliš da pišeš, imaš iskustva u web novinarstvu i pisanju blogova, ti si osoba koju tražimo!

Želimo da prenesemo najinteresantnije vesti o studentskom životu u svim univerzitetskim gradovima u Srbiji.

volontiranje novinarstvo

Ko može da se prijavi?

Mladi širom zemlje, starosti od 18 do 30 godina, koji žele da budu autori, dopisnici i izveštavači o aktivnostima i životu studenata. Mladi fotografi koji žele da fotografijama isprate najznačajnije događaje i usavrše svoju veštinu.

Vrste angažmana i trajanje

Tvoj angažman na portalu Studentski život zasnivaće se na dobrovoljnoj (volonterskoj) bazi i obavljaće se u celini putem interneta. Ono što od nas možeš očekivati jeste apsolutna pomoć mentora i preporuka za budući posao.

Dajemo ti mogućnost da kao autor redovno pišeš za naš portal ili da kao dopisnik to činiš kad god imaš vremena da se tome posvetiš. Kao fotograf možeš praviti foto reportaže i foto galerije za potrebe portala i društvene mreže.

S obzirom da je angažman na dobrovoljnoj bazi, on može trajati koliko to saradnik želi, uz propisani minimum od 3 meseca koji je potreban za dobijanje preporuke i potvrde o obavljenoj praksi. Organizacija rada će biti naknadno dogovorena.

Opis zaduženja

Fotograf: Pravljenje foto reportaža i foto galerija, praćenje novinara na intervjuima i značajnim događajima…

Novinar: biće u obavezi da mesečno napiše minimum dva teksta na neku od dogovorenih tema. Temu samostalno bira u okviru jedne od sledećih celina:

Teme/Rubrike za koje možeš pisati:

Magazin: Zanimljivosti o visokoškolskom obrazovanju u Srbiji i inostranstvu, tekstovi o problemima i stavovima mladih, istraživanja i tekstovi iz oblasti studentskih pitanja i problema.

Intervju: Intervjui sa osobama koje kreiraju, sprovode ili utiču na omladinsku politiku i pitanja koja se odnose na mlade.

Život i zdravlje: Aktuelne teme o životu studenata, saveti i preporuke za zdraviji studentski život…

Digitalni svet: Zaljubljenik si u internet i društvene mreže, aktivan si gejmer, studiraš IT, širi reč o uspesima domaćih IT stručnjaka, podeli savete sa kolegama i informiši ih o novimama u IT svetu.

Saveti za studente: Ne želiš više da čitaš neadekvatne savete, imaš bolju ideju kako da pomogneš svojim kolegama, podeli neki koristan savet!

Najave i izveštaji sa događaja: Ne drži te mesto, voliš da “zujiš” i praktično si inventar na svim žurkama i cool dešavanjima u gradu? Ti si prava osoba koja će kolegama preporučiti najbolja mesta u gradu.

* Ako želiš da pišeš o nekoj temi koju nismo naveli, predloži nam i objasni zašto bi trebalo da uvedemo neku novu kategoriju! Rado ćemo saslušati sve tvoje predloge.

novinari

Uslovi za saradnike-novinare:

 • interesovanje za studentske teme
 • svakodnevno praćenje informacija od značaja za mlade i studente
 • osnovno poznavanje novinarskih žanrova
 • odgovornost u radu
 • izražena odgovornost i organizacione sposobnosti
 • želja za usavršavanjem

Uslovi za saradnike-fotografe:

 • interesovanje za studentske teme
 • svakodnevno praćenje informacija od značaja za mlade i studente
 • osnovno poznavanje fotografije
 • posedovanje fotoaparata
 • odgovornost u radu
 • izražena odgovornost i organizacione sposobnosti
 • želja za usavršavanjem

Ukoliko želiš da nam se pridružiš, pošalji nam CV i kratko motivaciono pismo i uveri nas da si baš ti prava osoba za nas! Prijave šaljite na mail: urednik@studentskizivot.com.

Portal studentski život je u potpunosti prilagođen zahtevima studenata i sadrži informacije koje su bitne za njihovo studiranje. Osim pregleda najnovijih studentskih vesti, portal sadrži brojne informacije o studiranju u zemlji i inostranstvu, studentskim praksama i stipendijama, studentskim organizacijama, obukama, zapošljavanju studenata, studentskim domovima i  restoranima… Pored ovih, tu su i teme vezane za zabavu i slobodno vreme studenata, muziku,  sport i sl.