Fakultet zaštite životne sredine Univerziteta Educons

logo_h_fzzsFakultet zaštite životne sredine Univerziteta Educons ima za cilj da obrazuje kadar koji je kvalifikovan da analitički planira, primenjuje i kontroliše sve aspekte upravljanja životnom sredinom, što uključuje ekonomske, finansijske i tržišne dimenzije poslovanja i održiv (ekonomski) razvoj.

Studije prvog stepena traju tri godine i nose 180 ESPB, a studentu koji ih uspešno završi omogućavaju zvanje analitičar zaštite životne sredine. Oblasti izučavanja obuhvataju i praksu analitike životne sredine, upravljanje kriznim situacijama i modele partnerstva.

Master diplomske studije mogu trajati godinu ili dve 180 ESPB + 60 ESPB (zvanje diplomirani analitičar zaštite životne sredine) i 180 ESPB + 120 ESPB (master analitičar zaštite životne sredine). Studije su fokusirane na znanju i veštinama neophodnim za rešavanje problema iz oblasti zaštite životne sredine u industrijskim postrojenjima, javnim preduzećima ili državnim institucijama.

Doktorske studije traju tri godine i omogućavaju zvanje doktor nauka nauke o zaštiti životne sredine. Student koji uspešno okonča studije najvišeg stepena osposobljen je da upravlja strategijama održivog razvoja, prirodnim vrednostima, zaštićenim prirodnim dobrima, kao i da razume međusobnu povezanost i zavisnost ekonomskih i biotehnoloških pitanja zaštite životne sredine i ekoklimatoloških i socijalno-ekonomskih aspekata u istoj oblasti.

Fakultet zaštite životne sredine Univerziteta Educons raspolaže posebnom organizacionom jedinicom A Bio Tech Lab laboratorijom koja je opremljena najsavremenijom opremom.

 

Adresa: Vojvode Putnika BB, 21208 Sremska Kamenica
Telefon: 021/48 93 610
Faks: 021/48 93 624
veb sajt: www.educons.edu.rs
e-mail: info@educons.edu.rs