Fakultet za digitalnu produkciju Univerziteta Educons

logo_h_fzdpFakultet za digitalnu produkciju Univerziteta Educons posvećen je obrazovanju mladih ljudi koji žele da se bave digitalnim medijima, interaktivnim softverima i novim poslovnim komunikacijama. Misija Fakulteta je da obuči studente za rad sa programskim jezicima digitalne produkcije, web platformama, 3D slikama i digitalnim zvukom. Poslovi koji su dostupni posle ovog tipa studija su u IT sektoru, agencijama i javnim servisima za izradu internet kampanja u realnom vremenu na društvenim mrežama, virtuelnom inženjeringu, medijima, kinematografiji i muzičkoj industriji.

Osnovne akademske studije traju tri godine i boduju se sa 180 ESPB. Oblasti izučavanja su informatika, programiranje, dizajn, menadžment, internet tehnologije, komunikacije, animacije i multimediji. Zvanje koje se stiče glasi inženjer elektrotehnike i računarstva u digitalnoj produkciji.

Master studije u trajanju od dve godine (120 ESPB) imaju tri usmerenja: veb dizajn, dizajn slike i dizajn zvuka. Zvanje koje student dobija zove se master inženjer elektrotehnike i računarstva u digitalnoj produkciji (uz dodatak usmerenja).

 

Adresa: Vojvode Putnika BB, 21208 Sremska Kamenica
Telefon: 021/48 93 610
Faks: 021/48 93 624
veb sajt: www.educons.edu.rs
e-mail: info@educons.edu.rs