Zadovoljstvo fakultetskim obrazovanjem

Jednom prilikom predstavili smo vam tekst “Čemu služi fakultet?” u kojem William Deresiewicz navodi najbolje objašnjenje i odgovor na ovo pitanje, da je osnovna svrha fakulteta da nas nauči da razmišljamo. Da li vas je fakultet naučio da razmišljate, da saberete 2 i 2, da dođete do logičnog zaključka, da steknete stav?

Danas kada se još jednom poteže pitanje povećanja školarina, troškova “po glavi” budžetskih studenata koje država izdvaja za njihovo finansiranje i slično, odlučili smo da postavimo jednostavno pitanje našim čitaocima – Jeste li zadovoljni obrazovanjem koje stičete na fakultetu?, imajući u vidu svote novca koje se tokom tri, četiri ili pet godina ulažu u vaše visoko obrazovanje, kao i uzimajući u obzir kvalitet nastave.

U anketi je učestvovalo 849 studenata različitih fakulteta državnih i privatnih univerziteta u Srbiji. Na osnovu vaših glasova možemo zaključiti da je većina studenata u našoj zemlji nezadovoljna obrazovanjem koje stiču na fakultetima – čak 55% ispitanika. Treba li nas zabrinjavati činjenica da su naši studenti u velikoj meri nezadovoljni studijama, kvalitetom obrazovanja i usvojenim znanjem. Pa ipak, 33% studenata se izjasnilo das u zadovoljni obrazovanjem koje stiču na fakultetu, dok je 12% ispitanika neodlučno.

anketa yadovoljstvo obrazovanjem

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Došao je i taj period godine kada studenti, a naročito brucoši, kreću u potragu za mestom za stanovanje. Studenti koji imaju tu sreću da žive i studiraju u svom rodnom gradu, ne susreću se tako često sa problemom portage za mestom u domu ili... Pročitajte više »»
  • Studenti predstavljaju jednu od najosetljivijih društvenih grupa kada su finansije u pitanju. Visoke školarine, dodatni troškovi i budžet za svakodnevne studentske troškove sasvim sigurno mogu biti opterećujući po svakog prosečnog studenta.... Pročitajte više »»
  • Stavovi o studentskim menzama i istraživanje o navikama prehrane studenata, kao i o njihovom zadovoljstvu prehranom u studentskim restoranima. Ovog meseca sproveli smo jednu sveobuhvatnu analizu studentskih stavova o menzama i ishrani studenata... Pročitajte više »»
  • Studentski standard koji prati standard univerzitetskih centara iz Evrope i sveta sve više nam zvuči kao zemlja iza duge, neuhvatljiva i zauvek magična. Ali da li je zaista taj visoki standard studentskog života nedostižan i nemoguć? Postoji... Pročitajte više »»
  • Poslednjih mesec dana zasigurno najaktuelnija tema i najznačajnije studentsko pitanje bilo je donošenje Izmena Zakona o visokom obrazovanju u Srbiji. Niz događaja i masovni studentski protesti koji su usledili samo su dodatno stavili akcenat na... Pročitajte više »»