Koliko ste u mogućnosti da putujete?

Svi volimo da putujemo i turistička putovanja i obilasci predstavljaju nam zasigurno jedno od najvećih zadovoljstava u životu.

Obilazak privlačnih turističkih destinacija, upoznavanje novih kultura, otkrivanje znamenitosti i eksperimentisanje sa novim i egzotičnim nacionalnim kuhinjama oduvek su nas mamili da otkrivamo nove svetove.

Bilo da putujemo turistički ili, pak, studijski, putovanja u svakom smislu obogaćuju čoveka i menjalju naš pogled na svet koji nas okružuje. Te nas je interesovalo koliko je jedan mlad čovek u našoj zemlji u mogućnosti da ostvari svoje želje i poseti neke od zanimljivih destinacija.

Pitali smo vas – Koliko ste u mogućnosti da putujete?

Na osnovu velikog broja ispitanika dolazimo do zaključka da ipak studentska populacija u našoj zemlji nema još uvek prilike da putuje u meri u kojoj bi to voleli. Na osnovu vaših odgovora, vidimo da čak 52% ispitanika nema mogućnosti za putovanja, dok takođe veliki broj glasova 31% nam govori da ukoliko i putuju, mladi u Srbiji to sebi mogu da priljušte samo jednom godišnje.

Iako je još uvek više onih kojima putovanja predstavljaju luksuz, 15% ispitanika je navelo da putuju turistički dva ili više puta godišnje.

Ono što je iznenađujuće jeste činjenica da samo mali broj mladih 2% koristi pogodnosti studentskih i sličnih popusta za putovanja. Ukoliko bi ovakvi programi bili približeni studentskoj populaciji, verujemo da bi procenat mladih koji koriste ovaj vid putovanja bio znatno veći.

Stoga vam dajemo par saveta kako možete uštedeti pri planiranju i rezervaciji putovanja, te na taj način ostvariti svoj san da posetite neku od željenih destinacija. Pročitajte tekst o mogućnostima i popustima za studentska putovanja.

anketa grafik

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: