Koliko ste informisani?

Koliko su mladi danas informisani o stvarima koje su njima bitne? Koje su to informacije koje oni žele da dobiju?

Budući da je portal Studentski život orijentisan prvenstveno mladima, naš zadatak jeste da odgovorimo na sva pitanja i potrebe studenata koji svakodnevno posećuju naš portal. U svakom trenutku naš cilj jeste upravo da studentima obezbedimo “sveže” vesti i informacije od suštinske važnosti za svakodnevni “studentski” život. Stoga pitali smo se, da li je i u kojoj meri teško doći do korisnih informacija, kao i koji su to sve kanali kojima mladi dolaze do ažurnih informacija.

Da li zaista nema nikakvih ponuda za mlade ili oni jednostavno ne znaju kako da dođu do njih?

Naš svakodnevni rad bazira se na potrazi kako opštih, tako i korisnih informacija za mlade koje obuhvataju ažurne vesti o studijama, konkurse za prakse i studentske stipendije, nagradne konkurse… Stoga smo vas pitali, “Iz kojih izvora najčešće dobijate informacije o oblastima koje vas interesuju?”

Anketa je uključila najpopularnije izvore informisanja: internet, društvene mreže, televizija, radio, štampani mediji…

Ne čudi podatak da se internet nalazi na vodećoj poziciji sa 66% glasova. Brz protok informacija i dostupnost učinili su ovaj medij apsolutnim pobednikom. Na drugom mestu nalaze se društvene mreže (Facebook, Twitter, Google+…) sa 25% glasova. Sve ovo podržano je činjenicom da internet u Srbiji koristi 60 % mladih, od toga 45 % svakodnevno.

anketa fotka

Nekadašnji favorite forumi čini se das u izgubili na značaju pred opštom rasprostranjenošću društvenih mreža, te su zauzeli treće mesto na našoj listi i to sa svega 2 % glasova. Uočavate trend i izrazit raskorak između vodećih izvora i potonjih, budući da se, nazovimo ih klasični, izvori informisanja televizija, radio i štampani mediji nalaze na najnižim granama.

Ovaj rezultat je razumljiv budući da učesnici u ovoj anketi predstavljaju mlade koji su odrasli uz digitalnu tehnologiju.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: