Zemlja Gruva vas poziva na KST-ov maskenbal

Bliži se 41. tradicionalni KST-ov maskenbal, koji će se održati 27. decembra pod nazivom “KST u Zemlji čuda”, a na njemu vas, između ostalih čeka i Zemlja Gruva. Zoe Kida, jedan od vokala benda, tim povodom otkriva vam šta se kuva u Gruvlendu, kako se oni organizuju i kada će izaći novi album.

Koliko vas ima zapravo? Uvek se zabrojimo…

To je uvek najteže pitanje. Ima nas trenutno osmoro, bilo na je i 14 i taj broj varira, ali zato tako dobro i zvučimo. Bitan nam je dobar zvuk i zato imamo toliko ljudi koji sviraju sa nama, to je naš zaštitni znak.

Kako uspevate da se organizujete kad vas je toliko? Delite li neopravdane?

Baš umeš da zabodeš pitanje i da mi staneš na žulj (smeh). To je razlog zbog kog Zemlja Gruva nije izbacila album toliko dugo. S jedne strane je sjajno što nas ima toliko i bend zaista dobro zvuči na velikim binama i na koncertima, ali treba skupiti sve ljude, treba organizovati sve probe i ostalo. Uvek neko ne može i ima neke privatne stvari, ali i pored toga uspevamo, možda malo sporije, ali u suštini ’šljakamo’ i radimo intezivno, i to na novom albumu koji bi trebalo da izađe naredne godine.

Dakle, ’kuva’ se u Gruvlendu?

Kuva se, kuva se, svaki dan imamo probe, zajednički radimo i stalo nam je da to što pre izađe. Radimo na tim novim pesmama koji će biti otprilike desetak. Planiramo i veliki koncert na proleće.

Ko vodi glavnu reč u bendu, momci ili vi devojke?

Tu vlada neka kriva demokratija, mi već toliko dugo sviramo i prošli smo sve dečije bolesti, ko je najglasniji, taj u tom trenutku vodi reč. Nema tu sad muško-ženskih pitanja, u suštini svi slušamo jedni druge i dobro nam ide za sad.

Da li ćete se maskirati na maskenbalu 27. decembra?

To neka ostane tajna, pošto smo spominjali neke vilenjake i čudake, hajde da ne otkrijemo sve za vašu publiku, pozivamo ih naravno da dođu i da ne propuste 27. decembar i maskenbal, zato što će biti zaista super.

Karte za 41. maskenbal Kluba studenata tehnike mogu se kupiti svakog radnog dana u prostorijama kluba od 9-17 časova, kao i od srede do petka od 23-03 časa, po ceni od 1300 dinara, kao i u Zla šteku u TC Sremska. Na dan maskenbala koštaće 1900 dinara, ako ih ostane.

Intervju je vodio KST.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: