U susret Belgrade Youth Fair-u

U susret Belgrade Youth Fair-u koji se održava 4. i 5. marta u Hotelu Metropol u Beogradu, razgovarali smo sa Zojom Stojković, External relations manager-om EKOF media group-a na temu predstojećeg sajma. Saznali smo šta nas to očekuje na sajmu posvećenom mladima, koje su to preporuke svim posetiocima i saznali neke novine koje možete očekivati ove godine.
  1. Možete li nam reći nešto više o Belgrade youth fair-u?

Belgrade Youth Fair je namenjen svim mladim ljudima – od 4.godine srednje škole pa sve do onih koji su završili fakultet u poslednjih nekoliko godina.

Posetioci mogu očekivati direktnu komunikaciju sa HR menadžerima najvećih kompanija, mogućnost prisustva na radionicama i predavanjima iz najrazličitijh sfera za koje dobijaju sertifikat. Takođe, moći će da predaju svoj CV i već nasajmu obave razgovor za posao/praksu i više se informišu o pozicijama koje nude kompanije. Pored svega toga, posetioci će imati i mogućnost da se slikaju profesionalno za CV, nauče kako da naprave svoj CV, kako da se ponašaju na razgovorima za posao/praksu ali i steknu mogućnost da osvoje brojne poklone od naših partnera.

  1. Nakon uspešno održanog prošlogodišnjeg sajma, da li je bilo teško prevazići očekivanja, postaviti nove ciljeve? Da li možemo očekivati neke novine?

Kao što kažu, uvek može bolje. Prošle godine je bio prvi put da smo organizovali tako veliki događaj i učili smo u hodu. Sada imamo više iskustva i samim tim u mogućnosti smo da obogatimo sadržaj sajma. Pored radionica i štandova kompanija, naše posetioce očekuje jako dobra zabava i propratne aktivnosti koje će njihovo iskistvo upotpuniti i učiniti nezaboravnim.

  1. Na šta se stavlja akcenat održavanjem ovog sajma, da li je to zaposlenje mladih, dodatno usavršavanje i neformalno obrazovanje, pronalazak prakse na sajmu…?

Akcenat je prvenstveno na tome da za mlade u Srbiji postoje razne mogućnosti i kao što naš moto kaže – šansa. Poseban akcenat je na razbijanju barijera između kompanija i mladih kroz razvoj formalnog obrazovanja preko radionica koje će držati stručnjaci iz kompanija i naravno kroz sve to da se povećaju šanse za njihovo zaposlenje i ostanak u našoj zemlji.

  1. Uspešan sajam organizuje grupa studenata, budući da ste i vi organizatori u istoj poziciji kao i posetioci sajma šta biste svojim kolegama poručili i preporučili?

Da obavezno pošaljusvoj CV putem našeg sajta www.youthfair.rs koji će biti prosleđen svim kompanijama koje oni izaberu kada dođu na sam sajam i prijave se na ulazu. Takođe da pokušaju da posete što više radionica i da se ne ustručavaju da popričaju sa predstavnicima kompanija koji će biti na štandovima. Jer Belgrade Youth Fair je u službi mladih i svi koji se tu nađu izaćiće u susret svakom pojedincu i pomoći mu da što bolje iskoristi svoju šansu.

  1. Šta je ono što mladi danas u Srbiji zaboravljaju i na šta ne obraćaju previše pažnje tokom studija, a trebalo bi?

Ono što zaboravljaju svakako jeste dodatno angažovanje tokom studija. Do sada smo manje više zaključili da formalno obrazovanje nije dovoljno. Nije nužno biti član studentske organizacije, ali svakako jeste učestvovanje na takmičenjima, posećivanje raznih predavanja i radionica, učenje jezika i praćenja trendova i promena koje utiču na to čime ćemo se zapravo baviti nakon studija. Manifestacije kao što je Belgrade Youth Fair su idealna prilika za sve mlade ljude da se informišu o kompanijama koje ih zanimaju stupajući u kontakt direktno sa njihovim predstavnicima. Takođe, na jednom mestu imaju priliku da prisustvuju radionicama i dobiju sertifikat koje će obogatiti njihovu biografiju. I naravno, družiti se i upoznati zanimljive ljude koji im mogu pomoći u daljem razvoju.

  1. Belgrade Youth Fair samo je jedan od projekata EKOF media group-a. Koji je ključ vašeg uspeha u organizovanju niza kvalitetnih konferencija, sajmova i mnogih drugih značajnih događaja. Kako tačno prepoznajete šta je ono što „tržište“ traži i očekuje, šta je ono što je baš potrebno mladima?

Tako je, BYF je samo jedan od naših projekata za mlade, od ove godine je i ovaj projekat proširen tako da je sad Belgrade Youth Fair & Conferences što znači da ćemo i posle ove glavne manifestacije u hotelu Metropol Palace ogranizovati i preko 40 radionica i predavanja po svim najvećim fakultetima u Beogradu, a možda i dalje.

Ključ našeg uspeha jeste posvećenost, dobar plan i najvažnije dobar tim. Mi uvek krenemo od sebe, ono što bi nama bilo zanimljivo pa i to organizujemo. Često nam se desi da sami sebi postavimo jako visoke ciljeve, pa nam je uvek problem kako sledeće godine da bude još bolje i veće.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: