Pripremite se za bluz sa Nenadom Todorovićem

U okviru akcije Rock ’n’ Roll u podne u četvrtak 27. novembra u Klubu studenata tehnike nastupiće mladi bluz gitarista i pevač Nenad Todorović. Tom prilikom KST je razgovarao sa Nenadom na temu bluz scene u Srbiji, nastupu benda u Klubu studenata tehnike i brojnim drugim temama.

1. Bluz scena u Srbiji nažalost nije dovoljno razvijena, koliko je zahvalno baviti se ovim muzičkim žanrom kod nas?

Složio bih se da nije dovoljno razvijena, ali to ne znači da ne postoji dobrih bluz bendova na domaćoj sceni. Za mene lično, vrlo je zahvalno jer se muzikom bavim isključivo iz ljubavi i bez kompromisa. Mislim da je to jako bitan faktor za svakoga ko se bavi muzikom.

2. Od Nišville Jazz Festivala do KST-a?

Bend je u proteklih godinu i po dana nastupao širom Srbije, na 4 festivala i može se reći da je svoj dosadašnji rad krunisao nastupom na ovogodišnjem Nišville Jazz Festivalu, što predstavlja do sada najveći nastup The Cockblockersa. KSTov Rock’n’roll u podne je sjajna prilika da rad benda približim nekoj novoj publici u intimnijoj atmosferi.

3. Da li misliš da su mladi bendovi dovoljno zastupljeni u medijima?

Jesu, ali ne dovoljno. Čast izuzetcima u vidu portala i radijskih emisija koji se zaista trude da pruže priliku neafirmisanim izvođačima da dođu do potencijalne publike.

4. Koga smatraš gitarskim uzorom na svetskoj a koga na domaćoj sceni?

Sa svetske scene bih izdvojio Erika Kleptona i Džimi Hendriksa, dok kao uzora na domaćoj sceni vidim Nenada Zlatanovića (Texas Flood).

5. Dalji planovi benda?

Novi singl The Cockblockersa će izaći u etar u narednih desetak dana. Pripremljen je i spot, a pesma nosi naziv ’Girl like that’. Takođe pored singla, početkom godine planiramo da izbacimo live session sa šest potpuno novih pesama.

6. Za kraj jedno tehničko pitanje: Tele ili Strat?

Mislim da je više stvar ukusa, ja favorizujem Fender Stratocaster.

Intervju vodio KST

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: