Denys Holland stipendije

Denys Holland stipendije (Velika Britanija) namenjene su za osnovne studije. Uslov za prijavljivanje je poznavanje engleskog jezika.

Denys stipendije imaju za cilj da podrže studente iz svih zemalja sveta, pomognu im i obezbede im sredstva potebna za studiranje na UCL. Takođe ove stipendije pružaju mogućnost studentima da u potpunosti iskoriste prednosti koje im pruža Studentska unija.

Više o stipendijama:

Denys Hollland je bio profesor prava i dekan, a jedna od njegovih glavnih briga bila je pomaganje studentima. Bio je osećajan i darežljiv čovek i ovu stipendiju u sećanje na njega dodeljuju njegovi nekadašnji studenti.

Kandidati mogu biti iz svih zemalja sveta.

Oblasti koje će stipendisti izučavati su: administracija i vlada, poljoprivreda i šumarstvo, ahritektura i konstruisanje, umetnost i dizajn, računari, biologija i hemija, ekonomija i biznis, menadžment i finansije, energija, inženjering životne sredine, geografija, istorija, antropologija, ljudska prava, mediji, marketing, jezici, medicina, psihologija, fizika, matematika, religija, sport, video i fotografija, turizam, transport i komunikacije.

Uslovi:

  • studenti moraju imati manje od dvadeset pet godina,
  • moraju pokazati interes da se maksimalno uključe i doprinesu životu na univerzitetu,
  • kandidati moraju biti u teškoj finansijskoj situaciji.

Stipendija u potpunosti pokriva troškove školarine i života kandidata.

Krajnji rok za prijavljivanje je 01. jul 2016. godine.

Više informacija pročitajte ovde.

Izvor: Dijalog.net

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: