„Ženske priče o IT-u“ – za više žena u IT industriji

Povodom održavanja petih po redu „Ženskih priča o IT-u“, Microsoft i Microsoft razvojni centar u Srbiji sa izuzetnim zadovoljstvom pozivaju predstavnike medija da nam se pridruže, u petak 9. marta 2018, od 10:30. Dobrodošlica studentkinjama tehničkih, računarskih i matematičkih fakulteta u Srbiji, održaće se u prostorijama Razvojnog centra, u Španskih boraca 3/III, na Novom Beogradu.

Microsoft i Razvojni centar ove kompanije u Srbiji petu godinu za redom organizuju događaj „Ženske priče o IT-u“, sa ciljem da podstaknu veći broj devojaka i mladih žena da razvijaju karijeru u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Studentkinje će imati priliku da razgovaraju sa zaposlenima, kao i da se upoznaju sa projektima na kojima se u Centru radi. Na ovaj način se želi približiti svakodnevna atmosfera u razvojnom centru jedne od najvećih globalnih tehnoloških kompanija, koja za studentkinje već tokom studija može postati okruženje za dalji profesionalni razvoj.

Razvojni centar Microsofta u Srbiji u svom timu ima veliki broj žena koje zajedno sa svojim kolegama rade na razvoju svetski priznatih projekata. Tokom prethodne četiri godine „Ženske priče o IT-u“ ugostile su više od 400 studentkinja, a neke od učesnica prethodnih druženja nastavile su karijeru upravo u razvojnom centru, gde su dobile priliku da kreiraju tehnologije budućnosti.

Agenda događaja:

10:30 – 10:50 – Otvaranje događaja, Dragan Tomić, direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

10:50 – 11:30 – Predavanje „Žene u IT-u“, Karen Djoury, Principal Software Engineering Manager, Microsoft

11:30 – 16:00 – Radionice za studentkinje

16:00 – 18:00 – Ćaskanje: Ženske priče o IT-u: druženje sa studentkinjama uz mafine i kafu

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: