„Ženske priče o IT-u“ – za sve studentkinje koje žele da kreiraju tehnologije budućnosti

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji petu godinu za redom organizuje događaj „Ženske priče o IT-u“, sa ciljem da podstakne devojke i mlade žene da razvijaju karijeru u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Događaj će se održati u petak, 9. marta 2018. godine od 10:00 do 18:00, u prostorijama Razvojnog centra, a studentkinje će imati priliku da razgovaraju sa zaposlenima, kao i da testiraju neka od rešenja na kojima se u Centru radi. Na ovaj način se želi približiti svakodnevna atmosfera u razvojnom centru jedne od najvećih globalnih tehnoloških kompanija, koja za studentkinje već tokom studija može postati okruženje za dalji profesionalni razvoj.

Tokom celodnevnog programa studentkinje će imati priliku da:

  • kroz interaktivne radionice saznaju više o mogućnostima koje nudi karijera u IT sferi,
  • kroz lične primere inženjera iz Razvojnog centra dobiju odgovore na pitanje šta je potrebno da se prijave za praksu ili posao u internacionalnoj kompaniji,
  • saznaju više o projektima na kojima se radi u Microsoft razvojnom centru u Srbiji.

Razvojni centar Microsofta u Srbiji u svom timu ima veliki broj žena koje zajedno sa svojim kolegama rade na razvoju svetski priznatih projekata. Tokom prethodne četiri godine, „Ženske priče o IT-u“, ugostile su više od 400 studentkinja, a neke od učesnica prethodnih druženja nastavile su karijeru upravo u razvojnom centru, gde su dobile priliku da kreiraju tehnologije budućnosti. Njihove priče su najbolja preporuka za sve devojke koje žele da se razvijaju u IT industriji – da je važno da budu hrabre i da pokušaju.

Microsoft razvojni centar u Srbiji sa velikim zadovoljstvom, poziva sve zainteresovane studentkinje tehničkih, računarskih i matematičkih fakulteta u Srbiji da se prijave na caskanje.mdcs.rs  

Prijave su otvorene do 25. februara 2018, a broj mesta je ograničen.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: