UnlockYourBrain aplikacija: Naučno dokazano do poboljšanja u učenju

UnlockYourBrain aplikacija mogla bi dobro doći studentima, ali i svima kojima je učenje bitna aktivnost. Besplatna i dostupna za Androide ova aplikacija može vam pomoći da naučite razne jezike, istoriju, matematiku i ostale teme, a učinkovitost ove aplikacije nemački naučnici dokazali su čak u roku od dve nedelje.

U moru aplikacija za učenje pojavila se još jedna nova, ali za razliku od drugih, za UnlockYourBrain je već naučno dokazano da može na primer poboljšati matematičke veštine u roku od dve nedelje.

Aplikacija za Androide koju možete besplatno skinuti pomoći će vam da naučite razne jezike, istoriju, matematiku, uz pomoć kratkih pitanja na koje možete odgovoriti za svega dve do tri sekunde. Zanimljiv je način na koji aplikacija radi – ne možete otključati ekran mobilnog telefona dok ne upišete tačan odgovor, na svu sreću pitanja se ipak mogu preskočiti ukoliko se susretnete sa nešto težim pitanjem.

Ovu aplikaciju su kreirali Simon Smen i Feliy Nienstadt iz Nemačke, i to tako što su napravili algoritam koji uči iz korisnikovih odgovora i na osnovu toga uvek nudi pitanja koja su u skladu s korisnikovim sposobnostima. Upravo to, tvrde dizajneri, znači da je aplikacija sposobna da “podučava” korisnike jednako efikasno kao što se to radi drugim metodama, ali za mnogo kraće vreme, napominju tvorci ove aplikacije.

Naučnici su nedavno testirali efikasnost ove aplikacije, pri čemu su otkrili da UnlockYourBrain poboljšava matematičke veštine u roku od 14 dana, piše Mail Online.

Brže učenje i zadržavanje informacija u glavi korisnika

Testirano je čak više od tri miliona odgovara od 13.285 korisnika aplikacije u periodu od 15. februara do 11. juna 2013. godine. Eksperimentom je proučavana tačnost i brzina kojom su korisnici odgovarali na matematička pitanja, a pri analizi su stručnjaci shvatili kako su osobe u proseku dvostruko poboljšali svoje rezultate za svega 14 dana.

– UnlockYourBrain aplikacija raščlanjuje informaciju na manje segmente, što učenje i vežbanje čini implicitnim delom svakodnevice, pri čemu se ne zahteva posebna motivacija, organizacija ili posebno izdvajanje vremena za učenje. Upravo je to rezultiralo bržim učenjem i zadržavanjem informacija u glavama korisnika, rekli su kreatori aplikacije.

Izvor: Srednja.hr

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: