Treće „Beyond Hackathon“ takmičenje

Treću godinu zaredom, Eurobank organizuje regionalno FinTech takmičenje „Beyond Hackathon“. U takmičenju mogu da učestvuju i IT stručnjaci iz Srbije koji imaju ideje za unapređenje bankarskog poslovanja, kao i start-up kompanije osnovane nakon 2013. godine. Finale će biti organizovano 24. juna 2018. godine u prostorijama Eurobanke u Nea Joniji.

Eurobank Srbija će snositi troškove za petoro učesnika iz naše zemlje, a za najbolje na takmičenju predviđene su i novčane nagrade u iznosu od 7000 i 3000 evra.

„Učešće u takmičenju „Beyond Hackathon“ je dobar način da naši IT stručnjaci predstave inovativne ideje i rešenja koje mogu da doprinesu i transformišu rad banaka. Mladim stručnjacima ovo je šansa da pokažu svoje znanje i veštine i ostvare poslovne kontakte koji im mogu pomoći u razvoju biznisa. Kao banka koja ide u korak sa vremenom i digitalizaciju svojih usluga stavlja u fokus poslovanja, smatramo da je podrška ovom FinTech takmičenju jedan od načina da dođemo do novih ideja koje će biti budućnost digitalnog bankarstva. Prošle godine tim iz koji smo podržali osvojio je drugo mesto. Bilo bi nam drago da ove godine pobednik bude baš iz Srbije“, kaže Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

Takmičenje „Beyond Hackathon“ je inicijativa koju je razvio i sprovodi Eurobank Innovation Center i ima za cilj da identifikuje nove, talentovane timove pojedinaca i novoformirana pravna lica koja žele da razvijaju inovativne ideje u finansijskom sektoru, sa fokusom na sledeće oblasti: efikasno upravljanje novcem, jednostavne uplate/isplate, uvećanje sredstava klijenata i finansiranje projekata.

Od ove godine uvedena je nova procedura sa ciljem unapređenja kvaliteta radova i konkurencije. Tokom prve faze takmičenja (16. – 18. jun), preliminarna evaluacija prijava – koje se podnose do 15. juna 2018. godine – dovešće do prvog kruga izabranih timova koji će učestvovati u drugoj i završnoj fazi takmičenja (22. – 24. jun). Cilj je da timovi koji će se takmičiti u drugoj fazi razvijaju svoje aplikacije sa bolje početne tačke, uz više vremena na raspolaganju. Timovi koji se kvalifikuju za drugu fazu će prezentovati svoje ideje pred članovima komisije 24. juna 2018. godine.

Na prvom i drugom regionalnom takmičenju u finansijskoj tehnologiji „Beyond Hackathon“ svoje ideje prezentovalo je više od 320 učesnika iz Grčke, Bugarske, Rumunije i Velike Britanije. Takmičilo se 52 tima, a sedam njih je nagrađeno novčanim i drugim specijalnim nagradama. Timovi su imali priliku da predstave svoje ideje stručnoj publici, steknu značajno iskustvo kroz mentorstvo tokom takmičenja i interakciju sa renomiranim stručnjacima iz ove oblasti i specijalistima na rukovodećim pozicijama Eurobanke.

Rok za slanje prijava za učešće na trećem regionalnom takmičenju u finansijskoj tehnologiji „Beyond Hackathon“ je petak, 15. jun 2018. Više informacija i prijave za takmičenje nalaze se na stranici www.beyondhackathon.com.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: