Techfugees Belgrade hakaton – Dajte svoj doprinos rešenju izbegličke krize

Techfugees predstavlja odgovor tech zajednice na najveću izbegličku krizu i humanitarnu katastrofu nakon II svetskog rata. Smisao Techfugees pokreta je da okupi tech zajednicu, aktiviste i humanitarne i nevlade organizacije i poveže ih sa izbeglicama, kako bi se zajedničkim snagama došlo do upotrebljivih rešenja od značaja za pogođene krizom.

Serija hakatona pretvara se u svetski pokret koji pametnom upotrebom tehnologije ublažava krizu i pomaže ljudima u nevolji. Preduzetnici, aktivisti i predstavnici humanitarnih i nevladinih organizacija, izbeglice, programeri i dizajneri, zajedno, na hakatonima pokušavaju da hakuju krizu  kreirajući inovativna i praktična IT rešenja namenjena izbeglicama i onima koji im pomažu.

Zvaničnu internet prezentaciju Techfugees pokreta možete pogledati na techfugees.com

Nakon konferencija i hakatona u Londonu, Sidneju, Njujorku i Parizu, Techfugees hakaton stiže u Beograd (http://techfugees.com/cities/belgrade/). Programeri, dizajneri, aktivisti, izbeglice i predstavnici državnih, nevladinih i humanitarnih organizacija pokušaće zajedno da dođu do primenjiivih IT rešenja koja ublažavaju krizu.

Za učešće na hakatonu potrebno je da popunite formular na sledećoj adresi: https://www.eventbrite.com/e/techfugees-belgrade-tickets-23905095785

Broj učesnika je ograničen. Prijave se zatvaraju 3. aprila u ponoć.

Organizatori beogradskog Techfugees hakatona su  30Hills (30hills.com), Startit  (startit.rs)  WAHA Bakan (http://www.waha-international.org) i Tentlandia (tentlandia.com)

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: