SICEF Hakaton

Obaveštavamo da je ovogodišnji Hakaton, u organizaciji Studentskog inovacionog centra Elektronskog fakulteta, koji je trajao od 3-5 Novembra zvanično završen.

Na ovogodišnjem Hakatonu je učestvovalo 8 ekipa, i to Bazinga, Man^2, CodeLine, CodeF1, RAF Bullets, PMF Niš, SIRTI i LateInit, a CodeF1 je izašla kao pobednička ekipa. Oni su kao prvu nagradu dobili INTEX-ove HiFi zvučnike i PREMIUM hosting paket od kompanije Unlimited. Ekipa RAF bullets je zauzela 2. mesto i time osvojila SSD SanDisk kao i OPTIMUM hosting paket, dok je ekipa CodeLine na 3. mestu i osvojila YENKEE slušalice i START hosting paket.

Hakaton je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u progamiranju, na kome se teme saznaje neposredno pred sam početak. Prvog dana je svečano otvaranje i za takmičare su pripremljena predavanja ljudi iz kompanija koji su sponori takmičenja. Drugog dana svakoj ekipi su na raspolaganju prostorije u kojima rade, ali pored toga tu se nalaze Food, Fun i Sleep room. U svakoj od ovoh prostorija oni mogu da se odmore od rada, da se druže sa članovima organizacije kao i da svi zajedno jedu sve obroke od doručka pa do večere. U toku takmičenja žiri nekoliko puta obilazi takmičare i daje im savete ali i prati situaciju i rad takmičara. Nakon zavšenog rada i pravljenja aplikacije, tećeg dana dolazi na red prezentovanje radova gde žiri postavlja dodatna pitanja i ocenjuje svaki tim i na kraju se proglašavaju pobednici.

Takmičari su bili oduševljeni gostoprimstvom i samom atmosferom koja je vladala tokom celog događaja. Imali su prilike da se druže sa članovima organizacije kroz razne sportske aktivnosti, ali i virtuelne poput Playstation-a i Wii-ja. Neki od njih su dali obećanje da će se družiti sa nama i sledeće godine.

SICEF se zahvaljuje svim ovogodišnjim sponzorima bez kojih ovo takmičenje ne bi bilo moguće, a to su Quantox Technologies, Nordeus, ProductHive, Frame, ApexSQL, INGSoftware, Mad Head Games, Microsoft, Horisen Solutions, Tnation, Quadrix Soft, Webelinx.

Takođe dugujemo veliku zahvalnost Elektronskom fakultetu u Nišu, zbog obezbeđenog prostora ali i profesorima doc. Aleksandru Stanimiroviću kao i doc. Aleksandru Milosavljeviću koji su ove godine bili jedni od članova žirija. Takođe još jedna zahvalnost ide i kompanijama Quantox Technologies  i Nordeus su takođe imale svoje predstavnike u žiriju, tačnije Danijela Petrovića i Nenada Živića.

O tome kako je to izgledalo možete pogledati našu zvaničnu facebook stranicu i videti slike sa događaja. Za više informacija možete pozvati na broj 065/50-49-498.

https://www.facebook.com/hakatonsicef/

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: