Regionalno takmičenje iz automatike SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek, Lokalni komitet Beograd po drugi put kod nas organizuje besplatnu stručnu radionicu SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017. Ona će budućim inženjerima pružiti detaljniji uvid u problematiku sa kojom se inženjeri susreću u industrijskoj automatizaciji.

Učesnici su studenti završnih godina osnovnih i master studija Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Od prijavljenih studenata koji imaju iskustvo u radu sa programabilnim logičkim kontrolerima (PLC-ovima), bilo akademskog ili praktičnog tipa, biće izabrano najboljih 10 tročlanih ekipa koje će se kasnije međusobno takmičiti. Radionica se sastoji iz dva dela. U prvom delu, koji se tiče teorijskog znanja, učesnici će slušati predavanja dve nedelje od strane profesora sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predstavnika iz kompanije Siemens Srbija. Zatim će im predavači zadati praktičan zadatak, koji treba da urade za 4 nedelje. Najbolje tri ekipe idu na sledeći nivo takmičenja. Ovaj projekat je nastao u Zagrebu pre dve godine, takođe u organizaciji Isteka, a od prošle godine radionica je poprimila i regionalni karakter, pa se sada pored onih iz Zagreba nadmeću i studenti iz Ljubljane i Beograda. Najbolje tri ekipe iz svakog grada će se plasirati na regionalno takmičenje koje će se odžati početkom juna u Beogradu. Na tom  finalnom takmičenju će biti proglašen po jedan pobednički tim iz svakog grada, koji će dobiti vredne nagrade.

Radionica nudi mogućnost teorijske nadogradnje znanja o radu sa PLC-ovima ali pruža i mogućnost usavršavanja istih na praktičnom zadatku, kako bi se se studenti što bolje pripremili za rad u poslovnom okruženju. U saradnju na ovom projektu uključeni su Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu i kompanija Siemens.

Više informacija možete pronaći na: http://eestec.etf.bg.ac.rs/plc/o-radionici

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope- EESTEC (Istek) osnovano je 1986. godine u Ajndhovenu sa osnovnim ciljem da unapredi međunarodnu saradnju studenata, kao i da studentima elektrotehnike Evrope omogući saradnju sa privredom, učešće na takmičenjima, stručne prakse i ostale vidove stručnog usavršavanja. Po svojoj prirodi, Istek je apolitična, nezavisna, neprofitna, volonterska, studentska organizacija koja okuplja studente organizovane u 53 lokalna komiteta iz 28 evropskih zemalja. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravni član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: