Prvi DevOps MeetUp u Beogradu

Devana Technologies organizuje svoj prvi DevOps meetup u Beogradu u četvrtak, 17. septembra ​u 18h.

Cilj ovog meetupa je da se međusobno približe i ujedine svi koji učestvuju u procesu razvoja i deploymenta ­ sistem administratori i programeri, ali i testeri i krajnji korisnici u jedinstven i automatizovan proces razvoja kvalitetnog softvera. Inicijalna uloga DevOpsa je da približe odnose između developmenta i operacija. Trebalo bi je posmatrati kao metod za postizanje odličnih rezultata, a ne samo kao poslovnu poziciju.

Na ovom meetupu ćete imati priliku da čujete 3 interesantna predavanja u trajanju od po 20 minuta, dok će ostatak meetupa proteći u druženju u Devaninim prostorijama. Za sada potvrđeni predavači su Aleksandar Nenov iz CloudWebOps, Lazar Travica iz Devane i Nikola Đokić iz GTECHa. Teme koje će biti obuhvaćene su vezane za Amazon Web servise, kao i rešavanje problema orkestracije i održavanja pravilnih konfiguracija metodom željenog stanja, distribuiranih baza podataka i aktivnog monitoringa infrastrukture.

Posle konferencijskog dela organizovaće se dvočasovno druženje i upoznavanje uz posluženje. Meetup počinje u 18h​, u prostorijama Devane Technologies, Trg Republike 5​, IX sprat. Ono što DevOps­i obećavaju je da ćete na bolji način odgovoriti svojim klijentima. Ono što Devana obećava je da će 17. septembra sa vama podeliti savete i iskustva za poboljšanje saradnje izmedju sektora razvoja i operacija. Ulaz je slobodan, ali kako je broj mesta ograničen na 25 prijava, obavezno je da se registrujete na sajtu devopstalk.rs.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: