Preko 2.200 kurseva MIT-a je onlajn i besplatno

Masačusetski tehnološki institut (MIT) jeste prvi na listi univerziteta u SAD po količini novca koju dobija i troši na naučna istraživanja. MIT je privatni istraživački univerzitet u Kembridžu, ima 5 škola, 32 akademska odseka, na njemu radi preko 900 predavača, a 26 njegovih bivših studenata je osvojilo Nobelovu nagradu.

Tako Wikipedia opisuje jedan od najprestižnijih tehnoloških univerziteta na svetu, pa nije ni čudo da je mnogima san da upravo studiraju na njemu ili završe bar neki od njegovih kurseva.

Povodom 15 godina postojanja MIT OpenCourseWare, skoro svi kursevi su sada dostupni i besplatni za korišćenje, a ima ih preko 2.200. Nije moguće dobiti sertifikat ili diplomu o završenom kursu, ali svi su besplatni za korišćenje i nije potrebna registracija. Izdvojili smo nekoliko, prema njihovoj listi najpopularnijih trenutno.

Introduction to Computer Science and Programming

Kurs namenjen studentima sa malo ili nimalo programerskog iskustva. Ima za cilj da pokaže studentima ulogu kompjutera u rešavanju problema. Studenti nakon kursa imaju sposobnost da kreiraju male programe uz pomoć Python programskog jezika.

Introduction to C++

Brzi, uvodni kurs u C++ programski jezik. Namenjen onima sa malo znanja, ali i onima sa iskustvom, jer će učiti i o specifičnostima.

mit

Artificial Intelligence

Uvodni kurs u metode veštačke inteligencije. Studenti bi nakon ovog kursa trebalo da budu u stanju da razviju inteligentne sisteme koji rešavaju konkretne kompjuterske probleme.

Circuits and Electronics

Kurs koji je uvod ili prvi predmet studentima elektrotehnike i kompjuterskih nauka.

Introduction to Programming in Java

Kurs koji je uvod u softverski inženjering uz pomoć programskog jezika Java. Fokus je na razvoju visoko-kvalitetnih softvera koji rešavaju stvarne probleme.

Fundamentals of Biology

Kurs osnovnih principa biohemije, molekularne biologije i genetike. Principi koji su obavezni za razumevanje osnovnih mehanizama života.

I još mnogo drugih baš OVDE, kao npr. kako da komponujete uz pomoć kompjutera, osnove dizajna ili marketing nekretnina…

Foto: Facebook/Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Izvor: Nova energija

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: