Pozivamo vas na Ženske priče o IT-u

Razvojni centar kompanije Majkrosoft u Srbiji sa velikim zadovoljstvom poziva sve zainteresovane studentkinjetehničkih fakulteta da se prijave na događaj „Ženske priče o IT-u“, koji se organizuje treću godinu za redom, povodom međunarodnog Dana žena u ICT-u.

Dan žena u ICT-u je međunarodna inicijativa pokrenuta sa idejom da se na globalnom nivou stvori okruženje koje će ohrabrivati i osnaživati devojke i mlade žene da razmotre i započnu karijeru u sve većoj i značajnijoj oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Jedan od načina na koji kompanija Majkrosoft u Srbiji, u organizaciji svog Razvojnog centra u Beogradu, želi da obeleži ovu bitnu inicijativu je i organizovanje događaja poput Ženskih priča o IT-u.

Suština ovog događaja je da studentkinjama tehničkih fakulteta u Srbiji pruži mogućnost da se upoznaju sa atmosferom i nekim aspektima rada u jednoj od najvećih svetskih IT kompanija, ali i da saznaju sve što ih zanima o procesu prakse i zaposlenja, kroz direktan kontakt sa koleginicama i kolegama iz Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbiji.

Ženske priče o IT-u

Druženje je planirano za 21. april 2016. godine, u periodu od 11:00 do 17:00, u prostorijama Razvojnog centra Majkrosofta u Srbiji, Španskih boraca 3/III, na Novom Beogradu.

Između ostalog planirano je da se za studentkinje organizuju i interaktivne radionice tokom kojih će saznati puno korisnih informacija o mogućnostima koje nudi karijera u IT sferi, o ulozi žena u IT-u, sticanju samopouzdanja za proces selekcije pri zapošljavanju, koje sve pozicije i projekti postoje u Razvojnom centru Majkrosofta u Srbiji. Takođe, gošće iz IT preduzetništva će iznositi svoja vredna iskustva u pokretanju IT biznisa.

Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji vas poziva na ćaskanje povodom svetskog dana žena u IT-u!

Prijavite se na caskanje.mdcs.rs

Rok za prijavu: 13. april 2016. godine

Broj mesta je ograničen

Razvojni centar kompanije Majkrosoft u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) prvi je razvojni centar ove kompanije u Jugoistočnoj Evropi. U njemu se razvijaju softveri i aplikacije koje koriste milioni ljudi širom sveta. Otvoren 2005. godine, kao četvrti razvojni centar kompanije Majkrosoft, tim u Srbiji danas čini više od 200 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike.

Jedan od ciljeva Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbiji je da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama, uz nastojanja kontinuiranog približavanja informacionih tehnologija mladima kroz brojne inicijative i programe. Razvojni centar kompanije Majkrosoft u Srbiji u prethodnom periodu sarađivao je i sa različitim obrazovnim institucijama, od Istraživačke stanice Petnica, preko Matematičke gimnazije iz Beograda do Matematičkog fakulteta, Računarskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta i drugih fakulteta u zemlji i regionu.

_______

Više o Girls in ICT Day: http://girlsinict.org/what-girls-ict-day

Više o Razvojnom centru kompanije Microsoft u Srbiji: https://www.microsoft.com/serbia/mdcs

Više o kompaniji Microsoft u Srbiji: http://www.microsoft.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: