Otvorene prijave za jedan od najinteresantnijih letnjih kurseva u Petnici – seminar mašinskog učenja

Microsoft razvojni centar u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica pozivaju sve zainteresovane studente da se prijave za učešće na međunarodnom seminaru mašinskog učenja u Petnici, koji će se održati u periodu od 22. do 31. jula 2018.

Prijave su otvorene do 1. marta 2018, na LINK.

Seminar mašinskog učenja „PSI:ML“ (Petnica Summer Institute of Machine Learning) održava se četvrtu godinu za redom, i namenjen je pre svega studentima, kako osnovnih tako i postdiplomskih studija, tehničkog i matematičkog usmerenja. Predavači su eksperti u oblasti mašinskog učenja, sa ekstenzivnim iskustvom u industriji i akademiji. Mašinsko učenje je jedna od najinovativnijih grana računarskih nauka i predstavlja budućnost industrije.

Tokom seminara, učesnici će imati prilike da se kroz intenzivna celodnevna predavanja i radionice upoznaju sa osnovama mašinskog učenja i da obogate svoje znanje, kako teorijskim tako i praktičnim radom. Drugi deo seminara podrazumeva rad na grupnim ili individualnim projektima na predloženu ili samoinicijativno odabranu temu. Tokom projekata svakom od učesnika biće dodeljen mentor koji je stručnjak u konkretnoj oblasti kojom se projekat bavi, sa ciljem da učesnici seminara dobiju što detaljniji uvid u materiju.

Međunarodni seminar mašinskog učenja „PSI:ML“, prvi put je održan 2015. godine. Seminar je osmišljen je od strane nekolicine inženjera zaposlenih u Microsoft razvojnom centru u Srbiji, koji su dugi niz godina bili saradnici u Petnici, i eksperti su u ovoj oblasti. Do sada je učestvovalo oko 70 studenata, iz Srbije i regiona, a neki od projekata na seminaru razvili su se u nagrađivane naučne radove.

Sve detalje u vezi samog seminara, zainteresovani studenti mogu pronaći na psiml.petnica.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: