Omikron vam predstavlja MatHackathon 2018!

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron ─ četvrtu godinu zaredom organizuje timsko takmičenje osmišljeno sa ciljem predstavljanja realne slike razvoja softvera mladim programerima - MatHackathon .

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron ─ četvrtu godinu zaredom
organizuje timsko takmičenje osmišljeno sa ciljem predstavljanja realne slike razvoja softvera mladim programerima – MatHackathon .

Ovogodišnji MatHackathon održaće se 12. i 13. maja 2018. godine na dve lokacije, u
prostorijama Matematičkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu (za srednjoškolce) i StartIT
Centra – Beograd (za studente). Prijave su otvorene i traju do 30.04.2018. u ponoć .

U studentskom delu takmičenja učestvuje 8 timova sa po 3 ili 4 člana, a u srednjoškolskom delu 6 timova sa po 4 člana. Takmičenje je otvorenog tipa, učešće je besplatno i jedini uslov je da svi članovi tima budu starosti od 18 do 26 godina za studentski deo, odnosno srednjoškolci za srednjoškolski deo.

Tokom 24 sata takmičenja od mladih programera i dizajnera, očekuje se da “od nule” stvore softver koji će biti upotrebljiv, zanimljiv i originalan, a u skladu sa temom koja će im zvanično biti saopštena na dan takmičenja.

Poene će svakom timu davati stručni žiri , a na osnovu sakupljenih poena, biće proglašeni
pobednici hakatona. Pobednički timovi će osvojiti vredne nagrade obezbeđene od strane naših sponzora. Svim učesnicima će biti obezbeđena hrana, piće i mesto za rad i odmor tokom trajanja takmičenja. Takmičari su obavezni da ponesu svu opremu koja im je potrebna za rad.

Srednjoškolci će prvi dan takmičenja imati kratku edukaciju iz oblasti Unity programiranja, gde će naučiti osnove razvoja tabletop igara, a drugi dan će imati takmičenje gde će dobiti pravilo koje treba da implementiraju u svoju tabletop igru, koju će sami razraditi.

Sve informacije o događaju, kao i prijavu za učešće, možete pronaći na zvaničnoj internet
prezentaciji projekta MatHackathon18 , kao i na zvaničnim Facebook , Twitter i Instagram
stranicama Omikrona.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: