Novi moderni Polaroid

Polaroid se vraća na scenu i to ovog puta sa novim modernim fotoaparatom koji, kao i svi Polaroid prethodnici, “pravi” fotografije na licu mesta – a sada mu za to više nije potrebno mastilo!

Novi proizvod nosi ime Polaroid Plus i ovaj fotoaparat po prvi put koristi “Zero Ink” tehnologiju koju je stvorila kompanija ZINK. Ovaj fotoaparat koristi posebnu vrstu papira koji sadrži u sebi kristale cyan, magenta i žute boje, a zadatak kamere je da “aktivira” te kristale i stvori boju na odgovarajućem mestu. Na taj način Polaroid Plus vam može “ištampati” fotografiju dimenzija 5×7 cm. Budući da je ovo digitalni fotoaparat, naravno da možete sačuvati snimke za kasnije na memorijskoj kartici od 32 GB i nakon snimanja ih skinuti na računar.

Polaroid Plus nudi opciju štampanja fotografija u boji, crno-bele fotografije i čak fotografije u vintidž stilu. Fotoaparat je opremljen i tajmerom i mogućnošću snimanja više fotografija od jednom.

Fotoaparat će biti dostupan u četiri boje: plavoj, crvenoj, crnoj i beloj boji. Cena ovog fotoaparata je oko 99$, dok se cena ZINK papira kreće oko 25$ za pakovanje od 5 listova.

Foto: www.wired.com

Izvor: Mashable

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: