Mad Head Games meetup: Put ilustratora kroz strip, knjigu i video igru

Mad Head Games nastavlja seriju meetupa posvećenih game developmentu – u ponedeljak 28. marta od 18č u Startit centru, publika će imati priliku da se upozna sa izazovima ilustratorapri produkciji 2D video igara.

Na meetupu: Put ilustratora kroz strip, knjigu i video igru u Startit centru, publici će se predstaviti Aleksandar Zolotić, višestruko nagrađivani illustrator i senior 2D artist u Mad Head Games studiju.

Uz prikazivanje portfolija i predstavljanje projekata na kojima je radio, Aleksandar će analizirati kako se njegov stil razvijao i oblikovao u skladu sa radom za domaće izdavaštvo i ilustratorskom agencijom Bright Group a učesnicima predavanja približiće i rad ilustatora u Mad Head Games studiju, i na koji način je njega ilustracija povezala sa razvojem video igara.

Aleksandar će prikazati i timelapse oslikavanja grafike i dizajna karaktera za point and click avanturu  Mini Bang, a izneće i zanimljivosti u vezi sa radom na ovom iščekivanom domaćem naslovu.

Aleksandar Zolotić je diplomirani grafičar primenjene grafike prema zvanju koje je stekao 2012. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Višestruko je nagrađivan za ilustracije  knjiga za decu vodećih domaćih i stranih izdavača. U saradnji sa strip scenaristom i piscem Zoranom Penevskim stvara strip album Korporativni pandemonijum, inspirisan serijalom autorskih ilustracija, što spada u njegovo najznačajnije dosadašnje ostvarenje.

Ulaz je besplatan, a svoje prisustvo možete potvrditi putem ovog linka.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: