Kako pojačati Wi-Fi internet signal

Pokušajte da poboljšate svj internet signal pomoću jednog od ova tri načina.

Pokušajte svoj Wi-Fi signal sa kablovske, ADSL, mobilne ili neke druge mreže da pojačate na neki od ova tri načina (ne mora nužno da radi uspešno) bez kupovine dodatne opreme i previše petljanja u podešavanjima.

Promenite kanal
Kada prvi put insalirate i podesite svoj Wi-Fi ruter, on je obično podešen na kanal koji ima najmanje „gužve“. Pomoću nekih od onlajn alata (pogledajte video) pronađite najmanje zatrpan kanal i koristite ga kako biste imali bolji internet signal.

Premestite Wi-Fi ruter i opremu
Problem sa jačinom signala može ležati i u tome što je vaš ruter postavljen, recimo između baze bežičnog telefona, konzole za igranje, TV uređaja, velikih ili manjih metalnih predmeta, debelih zidova ili preblizu drugim „hajfaj“ uređajima. Pronađite mesto na kojem ima najmanje takvih uređaja koji mogu da izazovu smetnje tokom rada, u deo kuće ili stana, koji je najbliži svim prostorijama…

Napravite usmerivač signala od konzerve ili metalne folije
Ovaj trik može da vam pomogne u podizanju jačine Wi-Fi mreže za nekoliko crtica. Pronađite bilo koju konzervu, dobro je očistite, odsecite joj dno i isecite veći deo gornjeg dela (kruga), osim na jednom mestu. Taj deo će vam biti potreban kao držač ostatka konzerve za usmerivač. Isecite, zatim makazama konzervu po dužini i raširite je u poluikrug. Kroz rupu konzerve provucite antenu usmerivača i okrenite je na stranu gde bi trebalo ruter da šalje Wi-Fi signal.

Istu stvar možete da dobijete ako u odsustvu konzerve napravite kalup u obliku polukruga od kartona i obložite ga metalnom folijom (za pečenje).

Izvor: Mondo

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: