Isključiti automatsko puštanje videa

Ne postoji ni minimalna verovatnoća da niste primetili još jednu od promena u nizu kojom nas je Facebook počastio ove nedelje. Najpopularnija društvena mreža na svetu uvela je novu opciju zahvaljujući kojoj se video snimci na News Feed-u puštaju automatski. Da li vam se ta opcija dopada ili ne?

Ukoliko vam automatsko puštanje videa na News Feed-u smeta, ovu opciju možete isključiti veoma lako. Evo kratkog uputstva kako da to i učinite:

Na računaru

Ukoliko želite da isključite automatsko puštanje videa na računaru potrebno je da odete u Settings. Sa leve strane nalazi se lista opcija za podešavanje i potrebno je da odete na stranicu za podešavanje video snimaka.

Screen-Shot-2015-09-14-at-10.55.59-PM

Kada otvorite ovu stranicu pojavljuju je se opcije koje su u vezi sa video sadržajem na Facebook-u. Ono što vas interesuje u ovom trenutku jeste opcija AUTO-PLAY VIDEOS. Sve što je potrebno jeste da kliknete na strelicu na dole i čekirate opciju OFF.

Na moblnom telefonu – putem Android aplikacije

Ista mogućnost pruža nam se in a mobilnom telefonu. Ukoliko koristite Android Facebook aplikaciju i želite da isključite automatsko puštanje video sadržaja, potrebno je da kliknete na tri crtice koje se nalaze pored notifikacija. Nakon toga odaberite App settings (podešavanje aplikacije).

App settings sadrži opciju Videos play automatically (video snimci se automatski puštaju) i potrebno je samo da izaberete opciju Off kako biste to isključili.

facebook-auto-play-videos-are-eating-your-data-how-disable-auto-load-option-and-lower-cell-phone_0

Ono što je bitno napomenuti ukoliko koristite Facebook aplikaciju na vašem mobilnom telefonu jested a isključivanjem opcije automatskog učitavanja video snimaka u velikoj meri ćete uštedeti na internetu kada koristite mobilni internet. Ono što možete uraditi, naravno ukoliko vam opcija automatskog puštanja videa ne smeta, jeste da odaberete opciju Wi-Fi only na Android aplikaciji, u tom slučaju video će se puštati automatski samo kada ste priključeni na Wi-Fi mrežu.

fbvideoads3

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: