HP Inc. predstavio najtanji laptop na svetu

Kompanija HP nastavlja sa izumima predstavljanjem modela Spectre, koji kombinuje izuzetne tehničke sposobnosti i izradu sa lepotom i performansama.

Početkom aprila, na New York Times International Luxury konferenciji, kompanija HP Inc. je podigla lestvicu u segmentu premijum računara predstavivši novi model HP Spectre, najtanji laptop na svetu.

 • Kućište od aluminijuma, izrađeno na CNC mašini, tanko je koliko i jedna AAA baterija – samo 10,4mm
 • Moćni Intel® Core™ i5 i i7 procesori pružaju superiorne performanse u odnosu na mobilne procesore koji se često koriste u uređajima ove klase
 • Vrhunsko iskustvo u zabavnom sadržaju je postignuto FullHD ekranom veoma tankog okvira, dijagonale 13,3 inča (33,8cm) i Bang&Olufsen zvučnim sistemom

HP Spectre i novi premijum portfolio je prikazan zajedno sa rezultatima saradnje HP-a sa svetski priznatim dizajnerima Tordom Bontjeom i Džes Hanom. Plod ove saradnje su ekskluzivni i luksuzni laptop računari u ograničenim serijama, koje karakteriše preklapanje vrhunske umetnosti sa vodećom tehnologijom.

„HP Spectre je najtanji laptop na svetu i za razliku od većine drugih supertankih PC računara na tržištu, ovaj model  ne pravi kompromise po pitanju snage ili drugih karakteristika.“ – rekao je Luj Perin, direktor Potrošačkih proizvoda u diviziji Personalnih sistema kompanije HP Inc. za EMEA region. „Uparivanjem prekrasnog ekrana veoma tankog okvira i Intel® Core™ procesora sa Bang & Olufsen zvukom i veoma privlačnim i tankim dizajnom, HP-ovi neverovatniinženjeri su dostigli novi standard sa potpuno novim Spectre modelom.“

Najtanji laptop na svetu

HP je prilikom dizajniranja HP Spectre modela svaki deo ponovo osmislio kako bi osigurao najbolje iskustvo korisnika uz najbolje performanse. Rezultat je premijum laptop računar koji ne primorava korisnike da prave kompromis između stila, funkcionalnosti ili performansi, zahvaljujući karakteristikama kao što su:

 • Donji deo računara, izrađen od ugljeničnih vlakana, čini da računar bude veoma otporan i lagan, pa tako ukupna masa laptop-a iznosi samo 1,1 kg.
 • Detalji od bakra visokog sjaja su ručno polirani, čime je dobijen efekat skupocenog nakita, a zahvaljujući inovativnom šarkama sa klipovima stvoren je utisak kao da tih šarki i nema – čime je dobijen premijum izgled i osećaj bez premca.
 • Inovativna hibridna baterija podeljena u dva tanka dela pruža isti kapacitet kao jedna baterija dajući autonomiju od 9,5 sati rada na najtanjem laptopu na svetu.
 • Full HD IPS ekran veoma tankog okvira sa Corning® Gorilla® zaštitom pruža vrhunski osećaj prilikom rada sa slikama, usavršavanja prezentacija ili gledanja filmova.
 • Šesta generacija Intel® Core™ i5 i i7 procesora i super brzi PCIe SSD kapaciteta do 512GB upareni su sa do 8GB sistemske memorije kako bi se dobile najbolje performanse. Ugrađen je i Intel®-ov hiperbarični sistem hlađenja koji hladi čak i ovako moćne procesore, u malom pakovanju
 • Bang & Olufsen stereo zvučnici i HP Audio Boost tehnologija predstavljaju kombinaciju hardvera i softvera koji daju korisniku željenu dubinu zvuka.
 • Tri USB Tip C™ priključka, od kojih dva podržavaju Thunderbolt™ standard, omogućavaju brzu i raznovrsnukonekciju za I/O uređaje

Novi ENVY Hybrid odlikuje tanji dizajn, duža autonomija baterije i mogućnost povezivanja sa 4K ekranima.

Kombunijući snagu i performanse u novom tanjem kućištu, HP ENVY x360 sa ekranom dijagonale 15,6 inča (39,6cm) je 21 posto tanji i ima dužu autonomiju baterije u odnosu na model iz prethodne generacije. Masa računara je samo 2,04kg, a debljina 18,8mm. Sa vanvremenskim kompletno metalnim dizajnom, HP ENVY x360 sada nudi ekrane više rezolucije za korisnike koji žele da gledaju i rade na 4K sadržaju. Glavne karakteristike:

 • Duža autonomija baterije do11 sati, u poređenju sa 8 sati modela prethodne generacije.
 • Šesta generacija Intel® Core™ i5 i i7 procesora sa opcionim Intel® Iris™ grafičkim sistemom ili šesta generacija AMD A9-9410 dvojezgarnih procesora sa Radeon™ R3 grafičkim sistemom.
 • Full HD ekran i čisti i vrhunski zvuk sa HP Audio Boost tehnologijom, sa podešavanjima kompanije Bang & Olufsen, pružaju vrhunsko uživanje u zabavnom sadržaju.
 • Dva USB 3.0 tip-A priključka, od kojih jedan podržava HP USB Boost tehnologiju, i jedan USB 3.0 tip-C™ namenjeni su za prenos podataka, a HDMI priključak i SD čitač kartice za maksimalnu produktivnost
 • Do 8GB sistemske memorije i singl ili dual opcija za čuvanje podataka sa hard diskom kapaciteta do 2TB i PCIeSSD-om kapaciteta do 256GB.

HP Spectre 13.3_Rear facing

Snaga u lakšim ENVY laptop računarima

Nova generacija HP ENVY laptop računara pruža elegantan metalni dizajn i odlikuje se velikom snagom i performansama, kao i ekranom veoma tankog okvira koji je u potpunosti prekriven zaštitnim staklom i pruža prelep osećaj pri gledanju različitih sadržaja. Poseduje tri USB 3.0 i jedan USB tip-CTM priključak koji podržava transfer podataka i omogućava lako povezivanje dodatnih uređaja, a podržan je i sa HP Fast Charge koji daje mogućnost korisnicima da napune bateriju do 90 posto kapaciteta za samo 90 minuta kadaje računar isključen.

Uređaj je lakši od svog prethodnika za 0,2kg – ENVY sa ekranom od 15,6 inča je težak 1,99kg, debljine 17,96mm.

HP ENVY sa ekranom dijagonale 15,6 inča takođe odlikuje:

Izbor Intel® Core™ procesora do i7 modela sa opcionim UMA ili Intel® Iris™ grafičkim sistemima

 • 16GB memorije sa dual opcijom čuvanja podataka na hard diskovima kapaciteta do 1TB(7) i PCIe SSD-ovima do 256GB
 • Podrška za Windows Hello na opcionoj HD IR kameri

HP Spectre Pro 13

Direktorima i profesionalcima u pokretu, HP će ponuditi HP SpectrePro 13 G1 sa Windows 10 Pro operativnim sistemom. Ovo je ne samo moderan uređaj koji možete koristiti za ličnu i poslovnu upotrebu, već  ima snagu i druge performanse da „preživite“ dane kada ste zatrpani poslom. Uz HP Care Pack opcije, HP Spectre Pro nudi i servise prilagođene poslovnom okruženju. Korporativni korisnici mogu da biraju između HP Configuration, HP Deployment i HP Custom poslovnih paketa, koji stvaraju personalizovano IT okruženje i skraćuju vreme podešavanja. SMB korisnici mogu da odaberu „Helpdeskby HP Care“ servis koji pruža usluge na svetskom nivou. HP Subscription pretplatni servis uključuje proizvode i usluge po fiksnoj mesečnoj ceni kako bi bio omogućen stalni protok novca kroz mesečni program naplate.

HP Spectre 13.3_aerial view

Cene i dostupnost(Procenjene maloprodajne cene. Stvarne cene mogu da se razlikuju.)

 • HP Spectre sa ekranom dijagonale 13,3 inča se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u junu sa početnom cenom od 1.499 evra
 • HP ENVY X360 sa ekranom dijagonale 15,6 inča i Intel platformom se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u maju sa početnom cenom od 899 evra
 • HP ENVY X360 sa ekranom dijagonale 15,6 inča i AMD platformom se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u junu sa početnom cenom od 799 evra
 • HP ENVY laptop sa ekranom dijagonale 15,6 inča se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u junusa početnom cenom od 749 evra
 • HP Spectre Pro 13 G1 se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u maju sa početnom cenom od 1.099 evra bez PDV-a

O kompaniji HP

HP stvara nove mogućnosti da tehnologija ima značajan uticaj na ljude, poslovno okruženje, državne ustanove i društvo uopšte.Sa najširim tehnološkim portfoliom štampača, personalnih sistema, softverom, servisima i IT infrastrukturom, HP nudi rešenja za najkompleksnije korisničke izazove širom sveta. Više informacija o HP-u(NYSE: HPQ) možete naći na http://www.hp.com.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: