Hakaton: Digitalna Subotica

Hakaton na temu “Digitalna Subotica” održaće se u subotu, 11. novembra, u organizaciji InfostudHuba i Startit Centra Subotica i trajaće 24 časa. Tema hakatona će biti izrada digitalnih rešenja koja će imati značaj na lokalnom nivou, bilo da su to mobilne ili veb aplikacije, sajtovi, gedžeti ili integrisani sistemi.

Cilj hakatona je da okupi IT profesionalce u Subotici i okolini i da zajedničkim snagama izgradimo nešto što će imati uticaj na nivou grada, dajući svima priliku da unaprede svoju okolinu, ali i osvoje vredne nagrade.

Hakaton u Subotici biće otvoren za sve koji žele da učestvuju, nebitno da li su studenti, zaposleni, freelanceri ili IT entuzijasti.

Timovi u radu mogu koristiti open source rešenja, klase, frameworke ili baze koje bi bile izmenjene za potrebe projekta. Izbor tehnologija nije ograničen, ali se podstiče izrada multi-platformskih rešenja. Takođe, tokom trajanja hakatona biće pristuni i mentori koji će svojom ekspertizom pomagati timovima u realizaciji projekata i rešavanju problema.

Učesnicima će biti obezbeđena hrana i piće tokom trajanja hakatona, kao i zanimljiv sadržaj u pauzama među kojima će biti VR i Sony Playstation.

Projekti će se vrednovati po inovativnosti, funkcionalnosti, stepenu izrade i dizajnu. Na kraju 24 sata, svi timovi će prezentovati svoje projekte stručnom žiriju koji će činiti predstavnici Infostuda, Visoke Tehničke Škole, Startita, Execoma i Studio Presenta. Nakon odluke žirija, održaće se i dodela nagrada za prva tri mesta. 

Kako možete da se uključite?

Ukoliko želite da doprinesete realizaciji samog hakatona, ali ne i da se takmičite, možete nam pomoći na više načina. Biće nam potrebni mentori sa iskustvom razvoja mobilnih i veb aplikacija, ali i volonteri za samu realizaciju — pišite na subotica@startit.rs.

Posebno zahvaljujemo

Posebno se zahvaljujemo mentorima i članovima žirija koji će odvojiti svoje vreme da nam pomognu da kreiramo i pohvalimo najbolja rešenja, a uz to se zahvaljujemo i partnerima subotičkog Startit Centra koji nam omogućavaju da organizujemo i ugostimo ovakve događaje.

Generalni sponzor prve nagrade je Execom Nord, a ostali sponzori su Societe GeneraleStudio PresentScensoIT Klaster Subotica i ICB Tech

Prijave

Prijave su otvorene do srede, 8. novembra, a svi učesnici će biti obavešteni o detaljima hakatona do četvrtka 9. novembra. Na hakaton se mogu prijaviti timovi od najmanje 2 člana, a najviše 4 člana.

Hakaton će se održati u prostorijama InfostudHub-a i Startit Centra Subotica, na adresi Korzo 1, Subotica (pasaž bivšeg bioskopa Korzo, na II Spratu).

Prijave na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfT43T9UKqfYN2UwwEk1UcfYuPpB_jmYkPvI9Kep3jDLpSg5Q/viewform

Izvor: startit.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: