Greškom bacila PC Stiva Džobsa

Dobro razmislite pre nego što se otarasite starog otpada.

Centar za odlaganje elektronskog otpada Silikonske doline u Americi, traga za ženom koja je ostavila stari Apple računar kod njih. PC je kolekcionarski primerak koji vredi 200.000 dolara.

Naime, nakon smrti muža, žena je htela da oslobodi garažu koja je bila pretrpana stvarima koje je njen suprug godinama sakupljao. Gospođa je ostavila punu kutiju elektronske opreme, u kojoj je bio i sam računar. Gospođa je i objasnila odakle joj sav taj otpad, ali je i otišla ne uzevši priznanicu, niti je potpisala bilo kakav papir kako bi došli do nje, kaže Viktor Gichun, direktor centra za odlaganje otpada.

Nekoliko nedelja nakon što je ostavila kutiju sa otpadom, zaposleni su je otvorili i unutra pronašli Apple I.

List San Jose Mercury News piše da je taj primerak kompjutera jedan od 200, koje su sklopili zajedno Steve Jobs, Steve Wozniak i Ron Wayne 1976. godine.

„Zaista ne mogu da verujem našim očima. Mislili smo da je lažan“, rekao je Gichun.

Centar za odlaganje elektronskog otpada prodao je Apple I za 200.000 dolara privatnom kolekcionaru, i žele da podele sumu sa misterioznom ženom za kojom sada tragaju. Po gradu su čak i plakati zalepljeni sa molbom da se ta osoba javi, kako bi preuzela novac.

 

Autor: R.R.

 

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: