„Google“ predstavio „Digitalnu Garažu“ – Besplatna onlajn platforma za obuku studenata

Kompanija "Google" objavila je u četvrtak, 5. maja 2016. godine, da je program "Digitalna Garaža" dostupan i u Srbiji.
Reč je o novoj onlajn platformi koja svima, od studenata do preduzetnika, omogućava pristup besplatnim onlajn treninzima za savladavanje veština digitalnog marketinga i razvoja biznisa na internetu. Platforma je dostupna na sledećoj adresi: https://digitalnagaraza-rs.withgoogle.com/.

– Internet može biti moćan saveznik celokupnom društvu i pomoći mladim profesionalcima i preduzetnicima u njihovom razvoju. Predstavljanjem srpske verzije programa „Digitalna Garaža“ želimo da znanjem o digitalnim veštinama ojačamo trenutno aktivnu i buduću radnu snagu zemlje i obezbedimo malim i srednjim preduzećima da ubrzaju svoj rast i steknu mogućnost pristupa globalnim tržištima. Srpska privreda ima veliki potencijal za uspeh onlajn koji treba iskoristiti – naglasio je Joško Mrndže, direktor u kompaniji „Google“ zadužen za Jadransku regiju.

Platforma „Digitalna Garaža“ korisnicima omogućava pristup velikom broju besplatnih kurseva o različitim temama, od toga kako izgraditi onlajn prisutnost do marketinga na društvenim medijima, kao i savete kako koristiti mogućnosti koje pružaju mobilni telefoni kako bi privukli više klijenata. Korisnici platforme mogu odabrati temu o kojoj žele da uče, odnosno mogu odlučiti da li žele da završe celokupni onlajn kurs i steknu sertifikat od kompanije „Google“ i „IAB Europe“.

Celokupan kurs se sastoji od 89 lekcija podeljenih u 23 modula. Svaki modul je sačinjen od nekoliko video snimaka u kojima stručnjaci i preduzetnici dele svoja iskustva o upotrebi digitalnih znanja i veština koje mogu pomoći razvoj biznisa. Celokupan sadržaj dostupan je OVDE.

Sva preduzeća, kao i pojedinci koji su zainteresovani da unaprede svoje znanje o digitalnim veštinama mogu se registrovati i pohađati besplatne onlajn kurseve u okviru platforme.

Foto: Print screen

Izvor: eKapija

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: