Google ima novi trik

Google ima odgovore na skoro sve što vam padne na pamet, od životnog veka koze pa sve do imena glumca koji je glumio Vulverina, a da biste to saznali morate da upišete precizno sročeno pitanje.

Google je sada na svom internet pretraživaču predstavio novu funkciju koja će korisnicima prilikom pretraživanja izbacivati zanimljive činjenice o svemu i svačemu.

Naime, u polje za pretragu potrebno je upisati reč „fun facts“, nakon čega će se iznad rezultata ispisati neka zanimljiva činjenica koju Google nasumično pronađe na nekoj od stranica.

Capture
Foto: printscreen

Kada korisnik pročita ispisanu činjenicu, moguće je klinuti na taster „Ask another question“ (postavi još jedno pitanje), kako bi se ispisala još neka zanimljiva činjenica.

Google je u prošlosti u svoj program za pretraživanje već ubacivao neke zanimljive stvari pa je tako moguće upisati „I’m feeling wonderful“ – da biste videli svetske znamenitosti, „I’m feeling playful“ – da biste pronašli zanimljive igrice, „I’m feeling stellar“ – da biste videli zanimljive slike iz svemira, kao i „I’m feeling doodley“ – da biste pogledali neke od prethodnih Google Doodleova.

Izvor: zimo.dnevnik.hr/B92

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: