FONup – Level Up-uj svoje znanje iz IT oblasti

U subotu, 21. aprila, na Fakultetu organizacionih nauka održade se projekat FONup, u organizaciji FONovog centra za razvoj karijere.

Fon-ov centar za razvoj karijere je neprofitna organizacija, osnovana 2004. godine na Fakultetu organizacionih nauka. Već četrnaestu godinu okuplja proaktivne studente spremne da preduzmu inicijativu i da kroz posvećenost i timski rad napreduju i usavršavaju se u profesionalnom smislu. Bavi se obezbeđivanjem potrebnih znanja, veština i iskustava neophodnih za razvoj individualnih karijera i pružanjem podrške studentima pri profesionalnom i stručnom razvoju i zapošljavanju.

Projekat FONup prvenstveno je namenjen svim studentima informacionih tehnologija, ali i onima koji žele nešto više da nauče o IT oblasti od vodećih stručnjaka. Iz godine u godinu, u skladu sa industrijom, projekat menja svoju temu, a ove godine biće više reči o „Mašinskom učenju“ i „Blockchain tehnologiji“. Najava projekta je simbolično počela „kopanjem“ bitcoin novčića na četiri različita fakulteta – Mašinskom, Matematičkom, Računarskom i FON-u. Ova promotivna kampanja naišla je na odličan odziv kod studenata, koji vredno traže i sakupljaju bitcoin novčiće, a najvrednije „kopače“, koji su sakupili najviše novćida, očekuju vredne nagrade.

Učesnici projekta će 21. aprila imati jedinstvenu priliku da se upoznaju i saznaju nešto više o mašinskom učenju i blockchain tehnologiji, a svoje iskustvo i znanje iz ove oblasti podeliće vodeći IT eksperti:

1. Stefan Jovanović, bivši FON-ovac, dolazi iz kompanije Nordeus, i govoriće na temu „Nordeus i Data science“
2. Milan Drakulić, koji dolazi iz kompanije Asseco, držaće predavanje na temu „Binarna
klasifikacija u predikciji“, i

3. Petar Kočović, bivši zaposleni kompanije Gartner, a sadašnji profesor, koji će projekat zatvoriti u velikom stilu, predavanjem na temu „Blockchain, da li budućnost valuta leži u coin valutama i koje su zamke?“, ali i o aktuelnoj Facebook aferi – posedovanju ličnih podataka ljudi od strane Kembridž analitike.

Takođe, za sve koji su ljubitelji starih, dobrih igrica, koje su jednostavne, ali žargonski rečeno „zarazne“, napravljena je igrica koja podržava samu temu projekta, a cilj je da se, uz određene prepreke, sakupi što više bitcoin novčića. Iako je kolokvijumska nedelja u punom jeku, studenti Fakulteta organizacionih nauka pronašli su vremena za igricu, a društvene mreže gore od postavljenih skorova i međusobnog takmičenja.

Više informacija o projektu, kao i prijave za učešće na projektu možete naći na sledećem linku. Požurite i rezervišite svoje mesto na vreme, jer prijave traju samo do 19. aprila! A do tada, uđite na sajt Fon-ovog centra i isprobajte igricu, a ukoliko je, slučajno, ostao još neki bitcoin novčić na pomenutim fakultetima, obavezno ga „iskopajte“, jer možete biti nagrađeni!

Vidimo se 21. aprila u 12h na Fakultetu organizacionih nauka!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: