Finale takmičenja Telenor Smart City Challenge Serbia 2016

Finale prvog takmičenja za IT preduzetnike baziranog na mobilnim aplikacijama biće održano u Skupštini Grada Beograda (Stari dvor) 17. decembra.

Finalisti su tokom četiri meseca intenzivnih obuka u ICT Hub-u razvijali svoje aplikacije koje će rešavati aktuelne probleme iz oblasti saobraćaja, turizma, ekologije i kupovine. Među odabranima su aplikacija za pronalaženje reciklažnih kontejnera, otkrivanje akcija i popusta preko samih korisnika, reciklažu ostataka hrane u marketima i restoranima, razmenu knjiga i stripova, aplikacija koja meri pređenu putanju korisnika, pri čemu meri koliko je korisnik prešao kilometara šetajući, pa čak i za lakše pronalaženje ekipa za mali fudbal.

Udruženje BEUM uz podršku Telenora, ICT Hub-a i Friedrich Numann fondacije organizuje prvo takmičenje u regionu ovog tipa. Prijave su trajale od 28. jula do 28.avgusta i u finalni krug takmičenja prošlo je 10 finalista koji razvijaju svoje ideje do finalnog događaja gde će se predstaviti žiriju i publici i saznati ko će osvojiti vredne nagrade. Prvoplasirani timovi ulaze u partnerski odnos sa Telenorom i dobijaju pristup novčanom fondu u ukupnoj vrednosti od 10 000e. Pored dvonedeljnog putovanja u Tel Aviv druga nagrada za pobednički tim jeexplainer video od 2 minuta od Jolene Luut studija za animaciju, a investicioni fondovi Start Labs i South Central Ventures prate razvoj ideja i potencijalno će investirati u njih. Inspirišemo kreiranje najboljih rešenja baziranih na aplikacijama za pametne gradove. Hajde da učinimo gradove u Srbiji zelenijim, održivijim i pametnijim!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: