Facebook uvodi Dislike

Znate li razloge uvođenja dislike opcije?

Mark Zuckerberg potvrđuje: uvodimo opciju Dislike. Ovu izjavu dao je nakon razgovora iza zatvorenih vrata sa predstavnicima američke štampe, odnosno brojnih novinara, i sa tom ozjavom, nakon dugo vremena stavio tačku na polemike da li će biti, ili ne,  opcija dislike.

Veoma brzo, mada još nisu najavili tačan datum, Facebook će ubaciti dislike kao opciju kojom će korisnici moći negativno oceniti neke vesti, novosti, neprijatnosti, novinarske članke, ili neke veoma „teške“ fotografije kao što je slika na kojoj se nalazi Aylan Kurdi (trogodišnji sirijski dečak koji je pronađen mrtav na plaži u Turskoj).

dislike 2

Odluka za uvođenje ove opcije, verovatno nije bila laka za kompaniju, ali bez sumnje za njih je bila ispravna, jer žele da interakciju sa korisnicima podignu na još veći nivo. Zuckerberg je takođe govorio o empatiji, tj. hteo je da naglasi kako njegova kompanija želi da zabeleži sve reakcije korisnika, bilo one loše ili dobre.

Precizne datume uvođenja dislike opcije, i kako će sve izgledati još uvek nisu objavili, na korisnicima je samo da čekaju.

 

Autor: R.R.

 

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: