Drugi Ruby susret i novine u Railsu 5

Mesec dana nakon prvog Ruby susreta koji je održan 20. aprila u UK Parobrod, nastavljamo sa serijom neformalnih okupljanja na kojima će se iz meseca u mesec susretati programeri-juniori i seniori, entuzijaste, početnici i zaljubljenici u Ruby i Rails. Ovo treba da bude prostor za prezentovanje novina, mesto diskusija, razmene iskustva i učenje.

Zato će na drugom Ruby susretu Ivan Bajalović i Marko Sanković otvoriti temu o tome šta su novine u Railsu 5. Ovde će biti reči o Turbolinksu koji omogućava renderovanje delova strana, ali i o ActionCable-u koji je Rails framework za komunikacije u realnom vremenu preko websocket-a. Primena ActionCable-a biće pokazana kroz izradu jednostavne aplikacije koja komunicira preko websocket-a.

Drugi Ruby susret biće u Startit Centru (Savksa 5) u ponedeljak, 30. maja. Vrata će biti otvorena od 18.30, dok će prezentacija novina u Railsu 5 početi u 19h.

Ulaz je besplatan, samo je potrebno da ovde potvrdiš svoj dolazak.

Ukoliko imaš predlog za temu o kojoj bismo mogli da pričamo na narednim susretima, slobodno nam piši na info@spacevent.org.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: