Četvrti novosadski Startup Weekend

U zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu danas u 18 časova biće svečano otvoren četvrti novosadski Startup Weekend, namenjen predstavljanju i razvoju poslovnih ideja. Program će trajati do nedelje 15. maja.

Četvrti Startup Weekend u Novom Sadu organizuju Poslovni inkubar Novi Sad, iDEA LAB i nStarter, a u pitanju je događaj na kome učesnici za 54 časa dobijaju priliku da razviju svoju poslovnu ideju.

Početak događaja je danas kada studenti predstavljaju svoje ideje, nakon čega se bira 10 najboljih. Oko izabranih ideja će se formirati timovi, koji će u subotu i nedelju razvijati svoj minimalni dovoljni proizvod, definisati potencijalno tržište i stvarati poslovni plan.

Nakon učestvovanja, najbolje ideje imaju mogućnost da se ostvare u realnom poslovnom okruženju.

Na prethodna tri događaja u Novom Sadu učestvovalo je preko 450 ljudi, različitih profesija i interesovanja, koji su se oprobali u ulozi preduzetnika i osnivača. Trećina spomenutih učesnika je već započela sopstveni preduzetnički poduhvat, dok neki od njih rade u firmama koje su stratupi, navodi se u saopštenju organizatora.

Startup Weekend najviše posećuju osobe čije su profesije vezane za oblast IT (programeri, dizajneri i web marketing stručnjaci). Svako je dobrodošao da svoju ideju podeli sa ostalima. Svi zainteresovani za ovakav vid učenja, ličnog razvoja, networkinga i druženja, su dobrodošli. Četvrti novosadski Startup Weekend je posvećen studentima, pa tako ima oznaku UNI (University).

Pored učesnika i publike, na ovom događaju biće prisutni i mentori, uspešni i iskusni preduzetnici, koji su tu da bi vodili mlade kroz razvoj poslovne ideje. Tu je istručni žiri koji ocenjuje samu ideju. Prva tri mestao čekuju vredne nagrade.

Detaljnije informacije o događaju mogu se pronaći na sajtu i zvaničnoj Facebook stranici.

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: