Bubble Cup takmičenje 2015.

U prostorijama beogradskog Mikser House-a, 5. septembra sa početkom od 10 časova, Microsoft Razvojni centar Srbija proslaviće deceniju postojanja i uspešnog rada u našoj zemlji, te će povodom toga biti organizovano ‘Bubble Cup‘ takmičenje u programu za srednjoškolce i studente.

Cilj “Bubble Cup” takmičenja koje će se ove godine održati 8. put po redu, jeste rešavanje algoritamskih zadataka, a osmišljeno je još 2008. godine od strane Microsoftovog Razvojnog centra Srbije sa idejom da privuče talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje među mladima i promoviše timski rad. Učesnici ovog takmičenja dolaze i sedam evropskih zemalja, među kojima su: Srbija, Hrvatska, Poljska, Belorusija, Ukrajina, Letonija i Rusija.

Inače, tokom proteklih deset godina koliko je Razvojni centar pomenute kompanije prisutan u našoj zemlji, gotovo 200 inženjera dalo je izuzetan doprinos razvoju proizvoda kao što su Translator za Windows mobilne telefone, Microsoft Azure, SQL Server, okvir klasifikacije za Bing pretraživač, Sway, Office Lens i brojni drugi projekti koji svoju primenu nalaze širom sveta.

Sve u cilju motivacije mladih

Takođe, jedan od ciljeva centra je i da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama te nastoji da kontinuirano radi na približavanju informacionih tehnologija mladima kroz brojne inicijative i programe.

Više informacija o samom događaju možete pronaći putem zvaničnog sajta beogradskog Mikser House-a.

Izvor: Netokracija.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: