Bubble Cup 9– u toku je prijava na IX međunarodno takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente

Studenti i srednjoškolci koji vole programiranje još uvek imaju vremena da se prijave na IX međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 9.Razvojni centar Majkrosoftau Srbijipodsećasve mlade programere da i tokom aprila mogu da se prijave za učešće na takmičenju.

Bubble Cup je takmičenje u programiraju i rešavanju algoritamskih zadataka, osmišljeno 2008. godine od strane Razvojnog centra Majkrosofta u Srbiji sa željom da privuče talentovane mlade programere iz zemlje i regiona, popularizuje programiranje među mladima, i promoviše timski rad. Tokom devet godina održavanja takmičenje se razvilo u prestižni internacionalni događaj, u kojem se do sada nadmetalo više od3000 učesnika.

Bubble Cup takmičenje sprovodi se udve faze: 1. faza-dve onlajn runde i 2. faza-finale u Beogradu. Svi zainteresovani studenti i srednjoškolci mogu i tokom aprila da se registruju na internet portalu www.bubblecup.org i pridruže takmičarima u rešavanju zadataka u okviru prve onlajn runde. Prva onlajn runda otvorena je do 25. aprila, dok će druga onlajn runda  biti organizovana od 1. do 25. maja 2016. godine.

Najbolji timovi studenata i srednjoškolaca, prema unapred definisanim kriterijumima, postaju finalisti ovog takmičenja.

Bubble Cup takmicenje 1

Značaj koji Bubble Cup ima u programerskoj zajednici potvrđuje i činjenica da je reč o jednom od retkih takmičenja koje najboljim učesnicima može da obezbedi znanja potrebna za zaposlenje u najvećim svetskim kompanijama.

„Jedan od ciljeva Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbijije da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama, uz neprestano organizovanje i podržavanje brojnih inicijativa i programa. Bubble Cup takmičenje je među njima, i izuzetno smo ponosni na uticaj koji ima u razvijanju novih generacija programera i inovatora“, ističe Nataša Malinović,Direktor Bubble Cup-a.

Finale „Bubble Cup“ takmičenja organizuje se svake godine u septembru u Beogradu. Za detalje u vezi samih pravila takmičenja zainteresovani studenti informacije mogu dobiti na internet portalu www.bubblecup.org, na imejl adresi bubble@bubblecup.orgili preko Facebook strane takmičenja www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

Prijavi se i ti!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: