Besplatne stručne konsultacije Aks me anything #12 u Novoj Iskri

Profesionalci iz domena dizajna, IT-a, kreativnih industrija i drugi mladi preduzetnici imaju jedinstvenu priliku da u četvrtak, 2. februara u Novoj Iskri dobiju potpuno besplatne stručne konsultacije sa vodećim profesionalcima iz domena kreativnih industrija. Na dvanaestom izdanju specijalnog događaja AKS ME ANYTHING učestvovaće i predstavnici vodeće srpske gaming kompanije Nordeus.

Nova Iskra je u junu 2012. predstavila sasvim novi format besplatnih, multidisciplinarnih stručnih konsultacija namenjenih različitim profilima profesionalaca iz domena dizajna, IT-a, preduzetništva i drugih oblasti. Ovog meseca održava se dvanaesto izdanje ovog specifičnog događaja naslovljenog AKS ME ANYTHING, a već dve godine realizaciju ovog formata podržava ERSTE Banka.

Ovom prilikom, svoj doprinos pružiće devet izvrsnih stručnjaka, koji pokrivaju široki dijapazon aktuelnih tema – od različitih aspekata gaming industrije, preko strateškog planiranja i kreativne direkcije, sve do pravnih saveta, preduzetništva, projektnog finansiranja i administrativnih okvira preduzetničkog poslovanja.

Događaj je osmišljen tako da pruži podršku onima koji rade na razvoju konkretnih projekati i/ili imaju potrebu za konsultacijama. Radni stolovi Nove Iskre pretvaraju se u “kabine” u kojima učesnici mogu da neometano i besplatno razgovaraju sa izabranim konsultantom tokom “svojih” 15 minuta. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji rade na konkretnim projektima, a svaki od učesnika može se istovremeno prijaviti za razgovore sa tri različita konsultanta.

Dvanaesto izdanje ovog specifičnog “trademark” programa Nove Iskre, biće održano se u četvrtak 1. marta od 18 do 20 h u prostorijama Nove Iskre, uz učešće nove reprezentativne postave domaćih stručnjaka: 

 

MILAN JOVOVIĆ [suosnivač i glavni kreativni direktor – Nordeus]

ekspertiza: game art, kreativna direkcija

Prva igra koju je Milan objavio sa svojim suosnivačima bila je Top Eleven, najuspešnija mobilna sportska igra na svetu. On se trudi da održi visok kvalitet i to je činio još od rasta Nordeusa sa tri osobe pre sedam godina, do skoro 200 neverovatno talentovanih ljudi danas. Kao glavni kreativni direktor (CCO), Milanov fokus je na tome da Nordeus stvara odlične proizvode, izgrađene oko ideje kreativnosti. Sa dizajnerskim umom zarobljenim u telu inženjera, u prilici je da iskoristi jedinstvenu kombinaciju analitičkih veština i dizajnerskog razmišljanja i da ih iskoristi u punom potencijalu.

 

DARKO ANDONOV [Marketing Creative Lead – Nordeus]

ekspertiza: marketing menadžment, kreativna direkcija, oglašavanje

Darko ima više od 10 godina iskustva na filmu, televiziji i oglašavanju, kroz rad sa brojnim brendovima i produkcijama. U Nordeusu Darko vodi marketinški kreativni tim koji je na misiji da pruži inovativne i efikasne brend kampanje koje će unaprediti globalnu vidljivost cele kompanije, ali i pojedinačnih proizvoda.

 

MILICA RADOJEVIĆ [Talent Aquisition Manager – Nordeus]

ekspertiza: HR, regrutacija talenata

Tokom svog rada u Nordeusu, Milica je pomogla kompaniji da uveća svoje poslovanje za 30%. Milica aktivno zapošljava globalne talente na svim nivoima i u svim disciplinama, shvata poslovne potreba i vodi custom-made procese zapopšljavanja koji omogućavaju pristup najboljim mogućim zaposlenima. Kada je reč o ljudima, ona je posvećena tome da osigura da Nordeus uvek ostaje na vrhu (svoje igre).

 

DUŠAN STEVANOVIĆ [Software Developer – Nordeus]

ekspertiza: programiranje, PHP, Java, Unity

Dušan se pridružio Nordeusu još dok je bio student na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Dušan je veći deo svoje karijere u kompaniji proveo razvijajući Top Eleven, najuspešniju mobilnu sportsku igru na svetu. Dušan je takođe bio deo tima koji je odgovoran za novu verziju Top Eleven u Unity-u. Dušan i dalje radi na novim karakteristikama igre, ali i na alatima i poboljšanjima za sve projekte bazirane na Unity program u celoj kompaniji. Dušan nastoji da deli svoje znanje i iskustvo sa programerima širom sveta.

   

SRETEN VRANIĆ [Projektni menadžer za startupe – Erste Banka]

ekspertiza: ispitivanje tržišta, analize konkurencije, upravljanje životnim ciklusima preduzeća, upravljanje profitabilnošću proizvoda

Sreten Vranić je ekspert za upravljanje proizvodima u Erste Banci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u oblasti međunarodne trgovine i završio Adižesov leadership program za upravljanje organizacionim promenama preduzeća. Osim osnovnog posla, angažovan je i kao mentor na programu Superstep kredita namenjenih početnicima u biznisu. Proveo je nekoliko godina radeći u Americi i Kini na poslovima međunarodne trgovine.  

 

MILAN TRBOJEVIĆ [CEO – FT1P / Knjiški moljac]

ekspertiza: administrativna pitanja, osnivanje preduzeća, knjigovođstvo

Milan Trbojević je “sajber knjigovođa” i poreski savetnik, a takođe je i osnivač bloga FT1P koji se bavi oblastima knjigovodstva i poreskog savetovanja. Specijalizovan je za prevazilaženje birokratskih prepreka u okviru IT delatnosti, a kroz svoj rad u najvećoj meri pomaže preduzetnicima da što lakše savladaju računovodstvene procedure i vode uredne izveštaje. Istaknuti je član startup zajednice i kao jedan od mentora u ICT Hub-u radi na pronalaženju novih modela poslovanja u Srbiji.

 

NEVENA KRIVOKAPIĆ [advokat, istraživač u okviru pravnog tima Share Fondacije]

ekspertiza: pravna pitanja, intelektualna svojina, povreda prava na internetu

Nevena Krivokapić je diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je radila u advokatskoj kancelariji „Stojković & Prekajski“ u oblastima medijskog prava, internet prava i intelektualne svojine, baveći se pretežno zastupanjem klijenata u sudskim postupcima povodom slobode mišljenja i izražavanja, autorskih prava, kao i zaštite osnovnih ljudskih prava. Trenutno radi u organizaciji SHARE Defense kao Project Manager Assistant i Legal Researcher. Tokom studija bila je član pobedničkog tima Pravnog fakulteta na takmičenju „Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition“ koji se tradicionalno odražava na univerzitetu u Oksfordu.

 

UROŠ KRČADINAC [Multimedijalni umetnik i predavač – FMK]

ekspertiza: data vizualizacija, animacija, interaktivna i digitalna umetnost i dizajn, računarstvo

Uroš Krčadinac u svom radu nastoji da poveže iskustva iz oblasti vizuelizacija podataka, računarskih nauka, animiranog filma, književnosti, kao i interaktivne umetnosti i dizajna. Autor je Synesketch-a, softverske biblioteke za prepoznavanje i generativnu vizuelizaciju emocija. Ko-autor je, ilustrator i ko-izdavač “Bantustana”, knjige o tromesečnom avanturističko-dokumentarnom putovanju kroz Afriku. Predavač je na Departmanu za digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije, kao i stručni saradnik na Seminaru dizajna u Petnici. Docent je u dve oblasti: digitalne umetnosti i računarstvo. Njegov rad priznali su domaći i međunarodni umetnički festivali, konferencije, magazini i naučni časopisi.

 

BALŠA ĐUKOVIĆ [Brend menadžer- FOLKK]

ekspertiza: Crowdfunding

Balša Đuković je diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Nakon što je bio deo Delta holding tima zaduženog za strategiju i razvijanje, pridružio se kompaniji Etihad Airways. Trenutno radi u Novoj Iskri na Folkk socijalnom preduzeću i usmeren je na brend menadžment i crowdfunding.

Za učešće u događaju obavezno je prijavljivanje, i to do 26. februara u ponoć, na linku .

Učesnici će sutradan primiti potvrdu o svom učešću i tačne termine svojih konsultacija. Učešće u programu je besplatno, a moguće je prijaviti se za 15-minutne konsultacije sa najviše tri različita konsultanta. Učešće je besplatno.

AKS ME ANYTHING se realizuje uz podršku ERSTE Banke i Razvojne agencije Srbije (RAS).  

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: