Mreža psihosocijalnih inovacija traži volontere

Psychosocial Innovation Network (srpski: Mreža psihosocijalnih inovacija) kao nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, ima za cilj da kroz različite psihološke intervencije, osnažuje pojedince i osetljive grupe i podiže svest o različitim društvenim problemima kao i o načinima njihovog rešavanja.

PIN se, kroz različite projekte, između ostalih tema, bavi i pružanjem psihosocijalne podrške izbeglicama svih uzrasta. U okviru projekta “Doprinos deci izbeglicama u Evropi”, podržanog od strane IRC-a (International Rescue Committee) i DFID-a (Department for International Development of the United Kingdom) PIN radi na osnaživanju i pružanju psihološke i obrazovne podrške deci izbeglicama. Prilikom rada na ovom projektu, kao i rada na UNHCR projektu pruzanje psihosocijalne podrske izbeglicama i traziocima azila u Srbiji, upoznali smo se sa većim brojem dece koja su dobila izbeglički status u Srbiji, a kojoj je potrebna dodatna podrška u savladavanju školskog gradiva van škole.

Pozivamo sve zainteresovane da, kroz program volontiranja, postanu deo našeg tima i pomognu osobama koje su dobile izbeglicki status u Srbiji da ostvare svoje akademske potencijale! Studenti volonteri će imati priliku da kroz direktanrad i pružanje obrazovne podrške, unaprede veštine podučavanja i individualizacije nastave, veštine komunikacije na srpskom, engleskom i/ili francuskom jeziku, kao i da ispolje svoje kreativne potencijale!

Program volontiranja podrazumeva držanje individualnih časova deci prevashodno iz predmeta srpski jezik i književnost i matematika (gradivo šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole). Individualni rad bi se odvijao u prostorijama PIN-ove kancelarije, dva do tri puta nedeljno u popodnevnim časovima, do kraja školske 2016/17. godine.

Za volontiranje se mogu prijaviti studenti završnih godina Filološkog fakulteta, Matematičkog fakulteta, Učiteljskog fakulteta, Pedagogije i Psihologije. Obavezno je odlično znanje engleskog jezika, dok je poznavanje francuskog jezika prednost. Poželjno je da studenti imaju prethodnog iskustva u pružanju obrazovne podrške deci, da imaju razvijene komunikacione veštine i timski duh.

Ukoliko ste zainteresovani za volontiranje, potrebno je da na mejladresu office@psychosocialinnovation.net pošaljete svoju radnu biografiju i motivaciono pismo.

Za dodatne informacije o udruženju, možete posetiti sajt na http://psychosocialinnovation.net/

Izvor: www.razvojkarijere.bg.ac.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: