Visoka sportska i zdravstvena škola

visoka sportska i zdravstvena skola logoVisoka sportska i zdravstvena škola osnovana je pod imenom Viša škola za sportske trenere 1997. godine, kao visokoškolska ustanova koja obrazuje više sportske trenere za osam sportskih oblasti. U naredne četiri godine, uprava škole postepeno je uvodila nove studijske programe kao odgovor na potrebe za odgovarajućim stručnim kadrom.

Visoka sportska i zdravstvena škola organizuje osnovne strukovne studije, specijalističke strukovne studije i stručno osposobljavanje.

Programi trogodišnjih osnovnih strukovnih studija su:

  • Sportski trener (fudbal, košarka, rukomet, odbojka, plivanje i vaterpolo,  atletika, tenis i stoni tenis, borilački sportovi, streljaštvo, rekreacija, ples)
  • Sportski menadžment
  • Sportski fizioterapeut
  • Strukovni fizioterapeut

Studijski program specijalističkih studija traje godinu dana (60 ESPB) i zove se Specijalizacija za rad sa decom i mlađim kategorijama sportista.

Škola sprovodi i programe stručnog osposobljavanja koji su u skladu sa zakonskim propisima o kontinuiranoj edukaciji. Kursevi u okviru stručnog osposobljavanja dele se na tri stepena, a namenjeni su svim licima koja žele da rade u oblasti sporta, a nemaju odgovarajuću školsku spremu.

Visoka sportska i zdravstvena škola ima razvijenu saradnju sa institucijama i organizacijama iz oblasti sporta i medicine, kao što su obrazovne institucije, sportski savezi, medicinske ustanove i rehabilitacioni centri u zemlji, Evropi i šire.

Škola je i društveno aktivna maja 2012. godine škola je organizovala Sportski dan na Adi za učenike srednjih škola, a organizuje i humanitarne akcije.

Adresa: Toše Jovanovića 11, 11000 Beograd
Tel. 011/7550-162    063/243-414
veb sajt: http://www.vss.edu.rs
e-mail: info@vss.edu.rs