Akademija za diplomatiju i bezbednost

ab9083c4344a26f28a8b1378ce88e8e8_XLAkademija za diplomatiju i bezbednost je jedinstvena obrazovna ustanova u zemlji čija je primarna delatnost obrazovanje budućih stručnjaka iz oblasti diplomatije i bezbednosti. Nastava na Akademiji je multidisciplinarne prirode, što omogućava studentima da steknu teorijsko znanje, ali i veštine, potrebne za rad u sektoru diplomatije, odbrane, unutrašnjih poslova, obaveštajno-bezbednosnih službi i privatnom sektoru.

Osnovne studije traju tri godine i vrede 180 ESPB, a predmeti obuhvataju polja pravnih i političkih nauka, zatim informatike, menadžmenta i ekonomije. Master studije traju dve godine.

Nastava se održava u malim grupama studenata u savremenim prostorijama. Akademija raspolaže i informatičkim centrom, bibliotekom sa čitaonicom, studentskim klubom, multimedijalnom opremom, kao i opremom za biometrijsko praćenje prisutnosti studenata.

Akademija za diplomatiju i bezbednost osnivač je Centra za strateške studije koji se naučno i neideološki bavi analizom strateških postupaka i procesa važnih za region, a samim tim i učestvuje u spoljnopolitičkom životu Srbije. U te svrhe, Centar organizuje istraživanja i naučne skupove i objavljuje publikacije.

Adresa: Travnička 2, 11000 Beograd
Tel. 011/262 0186
veb sajt: www.diplomatija.com
e-mail: office@academyofdiplomacy.net