Zrenjanin: Studentima bolje da se ne razbole u septembru

Studenti koji se razbole u septembru moraju da plate svoje preglede na studentskoj poliklinici, jer nemaju zdravstveno osiguranje.

Prema rečima jednog od roditelja, kada su redovni studenti otišli u studentsku polikliniku u Zrenjaninu, doživeli su neprijatno iznenađanje.

“Ćerka je dobila visoku temperaturu, bile su joj neophodne laboratorijske analize i kada sam čuo da moramo da ih platimo, nisam mogao da verujem”, kaže sagovornik “Dnevnika”. Razlog je taj što ćerka nema zdravstveno osiguranje, koje će biti aktivirano tek kada upiše narednu godinu.

“Na fakultetu gde moja ćerka studira, plan upisa je takav da će se ona upisati tek sledeće nedelje, a godinu je očistila još u junu. Kad sam pričao o tome sa drugim ljudima, shvatio sam da moj slučaj nije usamljen, bilo ih je još”, navodi ovaj roditelj.

Direktor zrenjaninske filijale Fonda za zdravstvo Ozrenko Veselinović kaže da je to situacija koja se dešava svake godine u ovo vreme.

“Tačno je da studenti nemaju zdravstveno osiguranje dok ne upišu narednu godinu. Kada se u našoj filijali dogodi slučaj da je tih mesec dana potrebno nekako regulisati, mi to rešavamo. Većina studenata nema nikada problem sa tih mesec dana pauze, jedini je problem ako se razbole, ali mi gledamo da svakom izađemo u susret”, navodi Veselinović.

Izvor: 021.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: